Belföld

Semjén Zsolt nem árulja el, hogy vadászott-e Mészáros Lőrinc vadaskertjében, ahol milliókért lehet lelőni az állatokat

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 19:10

A körbekerített területen van gímszarvas, dámszarvas, őz, vaddisznó és muflon. Azért, hogy pénzért kilőjék őket.

„Ausztriában már betiltották azt a tisztességtelen vadászati módszert, amit Mészáros »vadaskertjében« ma is űznek. Itt lenne az ideje Magyarországon is követni a példát!” – írta áprilisban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki bemutatta azt a körbekerített területet, ahol „jó pénzért bárki kiélheti ilyen irányú vágyait, és szabadon lelövöldözhet bármilyen nagyvadat, hiszen a kerítés miatt azok nem tudnak elmenekülni”.


Később a 444.hu mutatta be, hogy nagy mennyiségű nagyvadat tart egy 8 hektáros, körbekerített területen a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vért Vadászati Kft. azért, hogy az ügyfeleik mindenféle korlátozás nélkül, darabonként milliós nagyságrendű áron kilőhessék őket. A lap szerint a körbekerített területen van gímszarvas, dámszarvas, őz, vaddisznó és muflon is a vadaskertben. A DK-s Vadai Ágnes a miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolttól írásban azt kérdezte:

Vadászott Ön már a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, kilövésre szánt vadakkal telezsúfolt, vadaskertjében vagy csak a helikopteres módszert kedveli?

Semjén Zsolt a 444.hu szerint nem árulta el, hogy vadászott-e Mészáros területén. Vadai kérdését elütötte azzal, hogy

az abban foglaltak nem tartoznak a kormány feladat- és hatáskörébe.

2018-ban írt arról a Magyar Nemzet, hogy Semjén Zsolt luxusvadászatokra jár. A lap szerint a miniszterelnök-helyettes 2012 óta öt alkalommal is Svédországba utazott, hogy kedvenc hobbijának hódoljon, egy-egy ilyen utazás pedig 4-5 millió forintba kerülhetett. Előfordult, hogy egy egész szállodát lefoglaltak, de olyan is volt, hogy helikoptert béreltek. Máskor pedig lovat kellett intézni a politikusnak, hogy ne kelljen sokat gyalogolnia. Az ügyben a kormányt és Semjén Zsoltot az RTL Híradó akkor hiába kereste, a miniszterelnök-helyettes a Facebook-oldalára csak annyit írt: „Nem én helikopterezek, hanem a rénszarvas.” Erről itt tudhat meg többet:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#semjén zsolt#vadászat#mészáros lőrinc#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk