Belföld

Olyan vadaskertje van Mészáros Lőrincnek, ahol nagyvadakat lehet lelőni milliókért

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 15:10

A vadaskertben a kis helyre beszorított állatokat válogatás nélkül lehet lelőni Mészáros Lőrinc érdekeltségénél.

Egy 8 hektáros területen tart nagyszámú vadat a Mészáros Lőrinc-féle Vért Vadászati Kft., hogy az ügyfeleik ezeket az állatokat mindenféle korlátozás nélkül kilőhessék – írja a 444.hu.

A területről Hadházy Ákos számolt be a Facebook-oldalán. Az országgyűlési képviselő azt írta, hogy „jó pénzért bárki kiélheti ilyen irányú vágyait, és szabadon lelövöldözhet bármilyen nagyvadat, hiszen a kerítés miatt azok nem tudnak elmenekülni”.


A képviselő megjegyezte, hogy ezt a fajta vadászatot Ausztriában a legtöbb helyen betiltották, csak Burgenlandban maradt fenn tavaly februárig. Magyarországon ennek a 2016-os vadászati törvény ágyazott meg, amiben vadaskertekként említik őket. Ott nem érvényesek a tilalmi idők, a mennyiségi korlátozások vagy a méretbeli korlátozások. Emellett a kamuvadászok kedvéért egzotikus állatokat is telepíthetnek oda, ha azok kereskedelmét törvény nem tiltja.

A 444-nek egy vadász azt mondta, az ilyen helyeken vadászók az elit politikai-üzleti körökbe való bejutásért fizetnek ki alkalmanként több millió forintot.

Nyitókép: Facebook/Hadházy Ákos

#Belföld#vadászat#vért vadászati kft

Címlapról ajánljuk