Belföld

Meghalt Balázs-Piri Krisztina, a női magazinok egyik legnagyobb újságírója

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 18:48

Hosszú betegség után, 79 évesen elhunyt Balázs-Piri Krisztina újságíró.

Meghalt Balázs-Piri Krisztina újságíró, a Meglepetés, a Beau Monde és a Praktika magazin című lap volt főszerkesztője, a Sanoma Médiaakadémia egykori vezetője, a Nők Lapja és különféle különszámainak rendszeres szerzője – írja a Media1.hu. 79 éves korában érte őt a halál.

Balázs-Piri Krisztina évek óta súlyos betegséggel küzdött, de a kollégái úgy tudták, mindig felülkerekedett az egészségügyi problémáin. Az ő nevéhez fűződik a Cosmopolitan című lap első stábjának felállítása, majd ő vitte sikerrel csapatával a Meglepetés című magazint. „Újabb és újabb feladatokba vonta be a kiadó rendkívüli munkabírása, kreativitása és vezetői kvalitásai miatt. Rá mindig lehetett számítani. Most is, az utolsó percekig – írta a noklapja.hu-n az elhunyt újságíró egyik kollégája, Eszes Andrea.

„Értette és érezte a női magazinkészítés minden csínját-bínját, világlátott emberként szinte minden témában otthonosan mozgott. Ha utazási anyagra volt szükségünk, tőle bátran kérhettünk írást, de a legújabb filmbemutatókat, a nemzetközi híreket is követte a kultúra rajongójaként. Kíváncsi, hiteles újságíróként volt jelen a világban” – olvasható a nekrológban.

Nyitókép: RTL

#Belföld#meghalt#elhunyt#balázs-piri krisztina#újságíró

Címlapról ajánljuk