Belföld

Cseh Katalin felszólította az UEFA elnökét, hogy torpedózza meg a Fradi-Gazprom üzletet

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 13:24

A Momentum egyenesen az UEFA elnökéhez fordult.

Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására!

– közölte Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, aki szerint bár „európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, de Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza az oroszokat”.

„Normál esetben mindenki örülne annak, hogy egy multinacionális cég egy magyar focicsapat szponzora lesz. Külföldről jön a pénz, nagy részét Magyarországon költik el, nő a magyar GDP, erősödik a magyar foci, win-win. Csakhogy a Fidesz által teljesen leuralt magyar bajnokságban még ez sem úgy megy, ahogy kéne. Jelen esetben ugyanis a magyar focicsapat a Fradi, amelyre a Fidesz már régóta rátelepedett, a külföldi multi pedig az orosz Gazprom” – olvasható a Momentum közleményében.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy küszöbön áll egy újabb nagyszabású szponzori szerződés, ugyanis egy világvállalattal tárgyal a Fradi. Kiderült, hogy a szóban forgó vállalat a Gazprom. A Gazprom korábban a német Schalke szponzora volt, illetve a kiemelt támogatók között tartották számon az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) is, azonban szerződést bontottak a céggel, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az üzlettel kapcsolatban már a külügy is megszólalt:


Nyitókép: Kovács Attila/MTI

#Belföld#cseh katalin#gazprom#üzlet#UEFA#elnök#momentum#ftc#ferencváros#futball

Címlapról ajánljuk