Belföld

Orbán Viktor arcképével és sárga csekkel kér pénzadományokat kampányra a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 13:53

Erről a Szikra Mozgalom számolt be, miután kuncsorgással vádolta őket a kormánysajtó.

Nemrég „pénzért kuncsorgással” vádolta meg az ellenzéki Szikra Mozgalmat a kormánysajtó, akik most némi gúnnyal konstatálták, hogy Orbán Viktor arcképével és sárga csekkel ellátott levélben gyűjt adományokat az EP-kampányra a Fidesz.

Az ominózus adománykérő levélről a Szikra a Facebook-oldalán posztolt. Azt írták: „Nézzük csak, mit kaptunk a postaládánkba a minap: Orbán Viktor levélben gyűjt adományt a Fidesz számára az Európai Parlamenti kampányukra. Az az Orbán Viktor, aki Hatvanpuszta földesura. Az a Fidesz, ami közel 4 milliárd forintot költött a 2022-es kampányban. Állami szerveken, állami médián és civil szervezeteken keresztül. Az a Fidesz, ami a Megafonon keresztül több mint 140 millió forintot költött. Csak az elmúlt 1 hónapban. Mindezt nem adományból, hanem a te és a mi adónkból”.

A Fidesz levelében, amit Orbán Viktor jegyez, felsorolják az ismert kampányszlogeneket, mielőtt „amennyiben lehetőségei engedik” felszólítással pénzt kérnek. Szó esik Gyurcsányról, a genderről, Ukrajnáról, Brüsszelről, szuverenitásról, migránsgettókról.

A Szikra mindehhez hozzátette, hogy nekik négymillió forintra van szükségük a kampányhoz, valamint „nincsenek nagybirtokaink és luxushajóink. Mögöttünk nem állnak oligarchák. Messzire elkerülnek minket, és mi is őket. Mi csak egymásra számíthatunk.”

Az adománykérő levéllel kapcsolatban megkeresést küldtünk a Fidesz sajtóosztályának is. Többek között azt szerettük volna meg tudni tőlük, hogy bizonyos előre nem látott kiadások miatt szorulnak rá támogatóik adományaira, ha pedig nem, mi az oka ennek. Amint válaszolnak, arról beszámolunk.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#fidesz#pénz#adomány#támogatás#orbán viktor#csekk#posta#levél#szikra mozgalom#Jámbor András#Európa

Címlapról ajánljuk