Belföld

Lázár János az egyetlen jelölt, ő maradhat a teniszszövetség elnöke

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 13:10

A miniszter 2020 óta vezeti a szövetséget.

Lázár János nagy valószínűséggel meg fogja kapni a Magyar Tenisz Szövetség elnöki posztját a május 30-i tisztújító közgyűlésen. Az építési és közlekedési miniszter 2020 óta irányítja a szövetséget, miután Szűcs Lajos fideszes képviselőt váltotta. A pozícióért folytatott versenyben ő az egyedüli jelölt, így az elnökválasztás gyakorlatilag csak formalitás, írja a 444.hu.

A Magyar Tenisz Szövetség pénzügyi helyzete korábban messze nem volt ideális. Szűcs, az előző elnök 3,5 milliárd forint támogatást kért a kormánytól, ebből 2,5 milliárdot meg is kapott. Állítása szerint azért volt szükség erre, mert a szövetség pénzügyi válságba került, és már a béreket sem tudta kifizetni. Az elnök több okot is felhozott a pénzügyi nehézségekre, például hogy az MTSZ az utolsó pillanatban lemondta a magyarországi WTA-torna rendezését, és ezért jelentős összeget kellett kifizetni ellentételezésként.

Az MTSZ pénzügyi problémái miatt Orbán Viktor kérésére Lázár vette át a szövetség irányítását. Emellett büntetőfeljelentést is tett a volt főtitkár ellen. Ahogy azonban arról beszámoltunk, a volt főtitkár ellen indított 252 millió forintos kártérítési pert elvesztették, ráadásul, a szövetségnek még 16 millió forintot ki kell fizetnie Richter Attilának. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#lázár jános#tenisz#szövetség#elnök

Címlapról ajánljuk