Belföld

Újabb benzinárstopról egyeztet a kormány

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 11:20

A statisztikai hivatal kikutatta, hogy valóban drága a tankolás Magyarországon.

A magyar kormány jövő héten döntést hoz az üzemanyagárak csökkentéséről, mivel azok regionális összehasonlításban magasabbak, mint a környező országokban. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteken beszélt erről, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a régiós üzemanyagárakról szóló adatsorát. Ebből kiderült, hogy a magyar kutakon a tankolás ára átlagosan magasabb, mint a szomszédos országokban.

A Portfolio beszámolója szerint Nagy Márton elmondta, hogy a jövő héten a kormány megvizsgálja a kérdést, és el fognak azon gondolkodni, hogy szükséges-e beavatkozni a piaci szereplőkkel kötött megállapodások erőteljesebb betartatása érdekében. Korábbi egyeztetéseken a kormány azt kérte a piaci szereplőktől, hogy a hazai üzemanyagárak a régiós középmezőnyben legyenek.

Nagy Márton elmondta, hogy szerdáig vagy csütörtökig kiderül, milyen lépéseket tesz a kormány, és nem zárta ki a benzinárstop újbóli bevezetését sem. Az üzemanyagárak meghatározásánál figyelembe kell venni más tényezőket is, mint a nagykereskedelmi árazást vagy az árrést.

Az azóta kivezetett benzinárstoppal korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: MTVA / Bizományosi / Róka László

#Belföld#benzinárstop#Nagy Márton#tankolás#dízel#gázolaj

Címlapról ajánljuk