Belföld

Magyar Péter hazudott, állítja a gyulai polgármester: Nem kértetek áramot, mindenben segítettek a kollégáink benneteket

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 21:50

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a hazugság emlegetésére nem reagált. 

Gyula polgármestere a Facebookon, egy videóüzenetben mondta meg a magáét Magyar Péternek, miután a Tisza párt alelnöke a városban járt, ez az Index vette észre.

Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere úgy fogalmazott:

Figyelj Peti, amikor a remegő kézzel tartott papírodból felnéztél, akkor ott szembe láttál egy gyönyörű kastélyt, az Almásy-kastélyt. Azt az én vezetésemmel mentettük meg, és újítottuk fel hamvaiból. Az előtte lévő parkot pedig felújítottuk és kinyitottuk a közösség számára. Elég sok munkánk volt benne, tisztességes, becsületes munka

– kezdte Görgényi, aki szerint Magyar Péter csak annyit mondhat el közéleti pályafutásáról, hogy „bántalmazta a feleségét, akiről titokban hangfelvételt készített, és most felolvasott egy beszédet, amit lehet, hogy mások írtak meg”.


Azt javasolta neki, hogy visszafogottabban minősítsen olyanokat, akiket nem ismer, akiknek a munkáját nem ismeri. 

És Peti, azt mondtad, hogy nem kaptatok áramot, de kérlek ne hazudjál. Nem kértetek áramot, mindenben segítettek a kollegáink benneteket, csak behajtási engedélyt kértetek a várkertbe, amit soron kívül megkaptatok

 – tette hozzá a városvezető.

Ajánló: Magyar Péter Gyulán kezdte meg az országjárást, szerinte azért szegény a régió, mert ellopták az uniós forrásokat

Magyar Péter válaszkommentben azt kérte Görgényi Ernőtől, hogy inkább a hangfelvételről beszéljen, amin a kollégáit fenyegette „jó fideszes módjára”.

De az is elég, ha majd az ügyészségen vallomást teszel. Gyula gyönyörű város, örülök, ha te is hozzájárultál a munkáddal a szépüléséhez. Azt hiszem, ezért kapod a fizetésedet. Kérlek, ne fenyegessétek a gyulaiakat retorziókkal azért, mert kijöttek meghallgatni a TISZA Párt véleményét. Minden jót! Hajrá, Gyula, hajrá, Békés!

– írta.

 A gyulai polgármester válaszolt Magyar Péter kommentjére. „Kedves Péter! Te is voltál ügyvédjelölt, mint ahogy én is. Talán te is védtél kirendelés alapján olyan bűnözőket, akik tetteit magánemberként elítélted. Politikusként azonban akkor sem kell bűnözőket védened, ha erre rendeltek ki. Te most olyan embert veszel védelmedbe, aki súlyos bűncselekmények vádja miatt áll bíróság előtt. Munka nélkül vett fel több millió forint közpénzt a sógora jóvoltából. Ne engem fenyegess az ügyészséggel, hanem inkább arról nyilatkozzál, hogy tudsz-e egyes gyulai támogatóid rovott múltjáról” – írta.

Nemrég hoztak nyilvánosságra egy 2019-es hangfelvételt, amelyben Gyula polgármestere, a fideszes Görgényi Ernő és a Magyar Posta gyulai helyettes vezetője beszélget. A városvezető arra kéri Torma Bélát, hogy a munkahelyi szabályait megszegve adjon át neki politikailag fontos információkat.

Nyitókép: Görgényi Ernő / Facebook

#Belföld#magyar péter#görgényi ernő#gyula#fidesz

Címlapról ajánljuk