Belföld

Mészáros Lőrinc cége építheti 33 milliárdért az új kampuszt, ami miatt kilakoltatnak 500 embert

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 8:21

Ötszáz ember veszítheti el lakását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítése miatt. Állítólag kártalanítják őket.

A Magyar Hang a Közbeszerzési Értesítőben találta meg a hirdetményt, amely szerint április 15-én eredményt hirdettek az Nemzeti Közszolgálati Egyetem beruházási tenderében. A közszolgálati egyetem egy hatalmas épületet hozna létre a katasztrófavédelem Speciális Képzési Központjának, de itt helyeznék el a Nemzetbiztonsági Intézet egyes részlegeit is.

Mészáros Lőrinc cége 33 781 270 355 forintért vállalta a hétszintes, 24 ezer négyzetméteres épület felhúzását.

Pikó András kerületi polgármester szerint ötszáz ember veszítheti el lakását az egyetem bővítése miatt. Az állam több mint 200 bérlakást (tíz épületet) sajátítana ki október végéig. A VIII. kerületi önkormányzat azonban csak 30 családnak tud új otthont adni:


Orbán Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének elnöke az RTL Híradóval azt közölte, hogy háromféle módon biztosítanák, hogy ne maradjanak fedél nélkül azok a józsefvárosiak, akiknek kisajátítják a lakását:

  • az önkormányzat által felajánlott fővárosi, többek között komfortfokozatában, alapterületében, műszaki állapotában, szobáinak számában legalább a jelenlegihez illeszkedő, de törekvéseink szerint még kényelmesebb cserelakás;
  • amennyiben e kötelezettségének az önkormányzat nem tesz eleget, az állam által a fentiek szerint felajánlott, a lakók számára az előrelépés lehetőségét biztosító cserelakás;
  • amennyiben pedig valamely lakó a felajánlott cserelakást nem fogadja el, kártalanítás. 
     

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#közbeszerzés#nemzeti közszolgálati egyetem#mészáros lőrinc#záév

Címlapról ajánljuk