Belföld

Lázár: Novák Katalin nem való fölénk és közénk sem

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 21:58

Lázár János szerint Varga Judit tévedett, vagy hülyeséget beszélt, amikor a volt férjének mesélt a Völner-Schadl-ügyről.

Az ígéret egy atombomba volt és egy vízipisztoly lett belőle – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Fidesz egri kampánynyitója előtt a 444.hu-nak arról a felvételről, amit Magyar Péter hozott nyilvánosságra még márciusban.


Lázár szerint elképzelhetetlen, hogy ügyészségi iratokba kívülről belenyúlhatnának. Nem gondolja, hogy Magyar volt felesége, az egykori igazságügyi miniszter Varga Judit hazudott volna, inkább csak „tévedett, vagy hülyeségeket beszélt”. Ugyanakkor arra a felvetésre, hogy mi van abban az esetben, ha ez mégis megtörtént, azt mondta, ez egy súlyos állítás, de ha így lenne, akkor súlyos következményeknek kellene követnie.

Vargának arra a kijelentésére, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem ura az ügyészségnek ezért fordult elő, hogy a Völner-Schadl-ügy egyáltalán nyomoztak Lázár úgy reagált, hogy ma nincs olyan ügyész, vagy rendőr, aki bizonyítékokat hamisítana meg.

Magyar Péter színre lépéséről azt mondta a miniszter, nem becsülné sem túl, sem alá. Amikor együtt dolgoztak, akkor a munkájában nem volt hiba, a személyeskedő részében pedig nem akar részt venni – mondta Lázár.

K. Endre kegyelméről is beszélt Lázár János, úgy fogalmazott, azt ő is szeretné tudni, hogy miért történt mindez, de nem kapott a Fidesz erről magyarázatot Novák Katalintól. Azt is hozzátette, felháborítónak és megbocsáthatatlannak tartja és aki egy ilyen ügyben kegyelmet ad, az nem való fölénk és közénk sem – mondta.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#lázár jános#kegyelmi botrány#novák katalin#fidesz#magyar péter#völner-schadl ügy

Címlapról ajánljuk