Belföld

Kiderült, a NAV nyomoz az ellenzéket lejárató plakátokat kiadó cég ellen

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 13:33

Polt Péter legfőbb ügyész válaszolt arra a kérdésre, amire a NAV nem adott választ az rtl.hu-nak. 

A NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt rendelte el a nyomozást a CÖF-CÖKA fideszes civil szervezet cégének, a Kövess minket 2022 Kft.-nek plakátjai miatt – közölte hétfőn Polt Péter. 

A legfőbb ügyész Vadai Ágnes országgyűléis képviselő „Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra? II.” című kérdésére válaszolva írta ezt – írta a 24.hu. 

A Kövess minket 2022 Kft. tavaly ősszel, a „háborúpártiak” plakátkampány miatt került a figyelem középpontjába, amire a cég egymilliárd forintot költhetett, miközben a 2021-ben alapított cég az első évében 121 millió forintos veszteséget termelt, 2022-ben pedig 177 millió mínusz volt az adózott eredménye.

Az rtl.hu márciusban érdeklődött a NAV-nál arról, hogy indult-e nyomozás a cég ellen, miután a köztereket újra elárasztották a cég plakátjai. Azokon ezúttal a „dollárbaloldal” – vonalat viszik tovább, és egy legendás punkbanda képi világát elcsenve járatnak le ellenzéki vezetőket.

A NAV azonban az rtl.hu kérdéseire rettentő tömören válaszolt, és azt írták, hogy „a feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ”.

Nyitókép: Olvasónk

#Belföld#cöf#plakát#nav#nyomozás#polt péter#legfőbb ügyész

Címlapról ajánljuk