Belföld

Felkavaró videót tettek közzé a betegágyban fekvő Karsai Dánielről

rtl.hurtl.hu

2024. április 13. 16:15

Lakoma című videójában mutatta be Karsai Dániel alkotmányjogász, hogyan táplálják gyomorszondával. Ágyban fekszik, és már nagyon nehezen formál egy-két szót.

Karsai Dániel állapota gyorsan romlik, ahogyan korábban ő is előre jelezte. Egy TikTok-videóban megmutatta, hogyan táplálják gyomorszondán keresztül. Beszélni is alig tud, egy-két szavas mondatait alig lehet megérteni.


Karsai Dánielnél ALS-t diagnosztizáltak tavaly augusztusban, szeptemberben bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, hogy áttörést érjen el az életvégi döntések magyarországi tilalmával kapcsolatban. Küzdelméért elismerést kapott a főpolgármestertől, az RTL nézői tavaly év végén az év emberének választották.

Egy hónapja sem volt, hogy Karsai Dániellel otthonában interjúzott a Reggeli stábja. Akkor ülve fogadta a vendégeket, és mondatokban beszélt. Igaz, már akkor is azt mondta, 30 perces szakaszokban éli az életét: egyszerre csupán ennyit tud beszélni és koncentrálni, utána mindenképp pihennie kell. „Nem futok sehova, még szeretnék élni, de akkor, ha 10-20-30 perc még megy értelmesen, és közben nem üvöltök fel a fájdalomtól.”


Karsai Dánielt Strasbourgba az RTL Híradója is elkísérte:


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#Videó#tiktok#betegség#eutanázia

Címlapról ajánljuk