Belföld

Magyar Péter beolvasott az újságíróknak, akik jelen voltak a kormányinfón

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 11. 14:05

Magyar Péter a csütörtöki kormányinfó után pár perccel Facebookon számonkérte az újságírókat, hogy miért asszisztálnak a kormány „mesedélutánjához”.

Magyar Péter szerint a két hónap után először megtartott kormányinfón szintet lépett a kormány a nyilvánosság elhallgatásában. A kegyelmi botrány nyomán a NER-ből kiugrott, pár hét alatt nagy követőtábort toborzó politikus pár perccel a csütörtöki kormányinfó vége után arról írt Facebookon, hogy miután „másfél órát beszélgettek miniszterek kedélyesen a műhús, a műméz és egyéb hasonlóan fontos előre megírt kérdésekről”, csak egy kérdésre adtak lehetőséget a Völner-Schadl-Rogán ügy kapcsán, és nem esett szó a szombati százezres tüntetésről, az ország erkölcsi, jogi, politikai és gazdasági válságáról.

Magyar Péter ezután a kormányinfón megjelent újságírókat, riportereket kritizálta:

nem volt egy ember sem a teremben, aki a mesedélután első órája után azt mondta volna, hogy mi ehhez az elhallgatáshoz nem asszisztálunk, mi újságírók vagyunk és az országot és a magyar embereket valóban érdeklő ügyekben akarjuk kérdezni Gulyás Gergelyt és a kormányt.

A kormányinfóról az RTL közvetítését itt lehet elolvasni.

A kormány kétórásra sajtótájékoztatóján egyébként a HVG újságírója megkérdezte, hogy lehet-e másról is kérdezni, mint a megjelent Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter témái, amire azt a választ kapta, hogy az ezekkel kapcsolatos kérdezz-felelek rész után lesz erre mód.

A HVG újságírója végül a kétórás időkeret vége előtt tíz perccel tehette fel a kérdését, majd azután hosszabbították meg a kormányinfót 15 perccel.

Magyar Péter nem először kritizálja a magyar sajtót. Emlékezetes eset volt, amikor Dezső Andrást, a HVG tényfeltáró újságíróját propagandistának nevezte, amiért közzétett egy cikket a Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit akkori igazságügyminiszter közti, rendőri intézkedést igénylő családi veszekedésről. Emiatt később bocsánatot kért.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#magyar péter#sajtó#média#kormányinfó#propaganda#kritika#újságírás

Címlapról ajánljuk