Belföld

Magyar Péter feljelentést akar, kiadta az őt megkereső újságíró nevét

rtl.hurtl.hu

2024. március 18. 10:28

Magyar Péter tudnia akarja, hogy a rendőrség részéről ki és milyen céllal szivárogtatott ki bizalmas iratokat róla. 

„Kérem, hogy a tegnapi posztomat értékeljék feljelentésként és rendeljenek el nyomozást annak kiderítésére, hogy a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést. Kérem, hogy az eljárásban hallgassák meg tanúként Dezső Andrást, a HVG újságíróját, aki állítása szerint a rendőrségtől kapta meg a dokumentumot” – ez áll Magyar Péter legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A korábban a NER-t erősítő Magyar vasárnap arról írt, hogy Varga Juditot zsarolják, azért „teregeti ki a házasságuk szennyesét”. Az egykori igazságügyi miniszter egy családon belüli erőszakról szóló kisfilmet tett közzé azután, hogy Magyar arról posztolt: azt terjeszti róla a rogáni „suttogó propaganda”, hogy verte gyermekei anyját. Mindez állítólag így jutott Magyar tudomására:

Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem.

Szerinte így ismerhette meg a jelentést, amit róla készítettek. Azt írta: „A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#magyar péter#dezső andrás#varga judit

Címlapról ajánljuk