Belföld

Donáth Anna: Veszélyes magatartásmintákat szabadított el Magyar Péter, felelősséggel tartozik a hívei viselkedéséért

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 12:42

Donáth Anna szerint közösek céljaik Magyarral, de ez az agresszív hangvétel korábban a Fidesz és a DK híveit jellemezte.

Videóüzenetet küldött Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője Magyar Péternek. Arról beszélt benne: Magyar megjelenésével veszélyes magatartásmintákat szabadított el, ami eddig leginkább a Fidesz és a DK híveit jellemezte. A következőket nehezelte a Magyar-jelenségben:

  • Újságírók propagandistázása.
  • A Magyar-hívők nehezen viselik, ha kritizálják, vicc tárgyává teszik őket. Itt Pottyondy Edina megfenyegetésére utalt.
  • „Már láttuk, hogy mire vezet ez az »aki nincs velem, ellenem van« logika”.

Több dologban viszont egyetért Magyarral: „Helyesen mondod, hogy az Orbán–Gyurcsány-tengelyt kell meghaladni – de akkor azt is meg kell haladni, ahogy a Fidesz és a DK legagresszívebb hívei viselkednek a nyilvánosságban. Politikai vezetőként a mi felelősségünk is, hogy milyen állapotú a magyarországi közbeszéd”. Azt is elmondta:

A céljaink közösek, és személy szerint örülök, hogy ennyi embert sikerült utcára vinned és kihúznod az apátiából.

Hangsúlyozta azt is: „A politikai vezetők felelőssége, hogy a minket támogatók hogyan nyilvánulnak meg, hogyan beszélnek a másikkal”. Szerinte hogy ha a kormány nem folytatna folyamatosan gyűlöletkampányt, akkor a hívei se lennének ilyen agresszívak. Szerinte a „cél nem szentesítheti az eszközt, mert akkor hamar olyanokká válunk, mint aki ellen küzdünk”. A teljes videót alább lehet megnézni:


Nyitókép: YouTube / Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#donáth anna#magyar péter#üzenet#agresszió#magatartás#hívő#fidesz#dk

Címlapról ajánljuk