Belföld

Ledőlt az installáció a Szentlélek téren, kórházba került egy ember

rtl.hurtl.hu

2024. április 10. 14:56

A Szentlélek téren felállított kulturális installáció dőlt le, a polgármester jogi lépéseket tesz a készítővel, a Hello Wooddal szemben.

Ledőlt kedd este az óbudai Szentlélek téren a Hello Wood által alkotott kulturális témájú installáció egy része és egy ember megsérült – közölte Kiss László, a III. kerület polgármestere a Facebookon. Úgy tudják, a sérültet megfigyelésre kórházba vitték, de onnan már kijöhetett.

A megmaradt és a ledőlt installációt a Hello Wood az önkormányzat kérésére elszállította. Kiss szerint érthetetlen, hogy ilyen megtörténhetett, főleg úgy, hogy a készítőknek nagy tapasztalatuk van ilyen téren.


A posztban a polgármester azt írta, hogy az ügy kapcsán haladéktalanul kivizsgálják az esetet, és egyben felszólította a Hello Woodot, hogy adjon választ arra, hogy fordulhatott ez elő. „A vizsgálatnak ki kell derítenie, hogy rongálás, vagy a Hello Wood Zrt. részéről hibás teljesítés áll-e az installáció egy részének ledőlése mögött” – olvasható a posztban.

Kiss azt is hozzátette, a vizsgálatba igazságügyi szakértőt is bevonnak és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket a Hello Wood Zrt.-vel szemben.

Nyitókép: Facebook/Kiss László

#Belföld#óbuda#szentlélek tér#installáció#iii. kerület#hello wood#baleset

Címlapról ajánljuk