Belföld

Összefog a Momentum és a Szikra Mozgalom Zuglóban az MSZP-s Horváth Csaba ellen

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 18:32

A szocialista polgármester mellett még a Fideszt is le kell gyűrnie a friss helyi koalíciónak, amely azért alakult, mert Horváth nem venne részt egy előválasztáson.

Mégsem lesz előválasztás Zuglóban, ugyanis megegyezett a Momentum és a Szikra Mozgalom, hogy közösen indítják a momentumos Rózsa Andrást az MSZP-s Horváth Csaba polgármester, valamint a Fidesz jelöltje ellen, írja a 444.

A koalíciót még nem véglegesítették, de biztos, hogy Rózsa lesz a polgármesterjelölt, a szikrás Sudár Orsolya pedig több mozgalmi társával egyéni körzetekben indul. Rózsa azt mondta a lapnak: miután Horváth Csaba MSZP-s polgármester az utolsó pillanatig sem jelentkezett, hogy részt venne az előválasztáson, úgy döntöttek, nem érdemes azt csonka módon megtartani.

Így semmiképp nem tudnák elérni, hogy csak egy ellenzéki jelölt induljon a fideszes ellen, Horváth Csabát pedig a történtek után már nem tudja hiteles, legitim jelöltként kezelni.

Hozzátette azt is, hogy a polgármester valószínűleg nem túl népszerű a választók körében, hiszen az önkormányzat nemrég rendelt egy közvéleménykutatást az IDEA Intézettől, aminek titkolja az eredményét. Rózsa eddig képviselői adatigényléssel próbálta megismerni ezt a kutatást, de tervezi a közérdekű adatigénylés benyújtását is. Ő úgy tudja, hogy nagyjából 10 százalékos előnye lehet Horváthtal szemben.

Rózsa tavaly októberben jelentette be indulását. Hadházy Ákossal és Gelencsér Ferenccel közös videójában arról beszélt, hogy a kerület rossz kezekben van, és bár Tóth Csabát sikerült eltávolítani a zuglói közéletből, „a pókhálója továbbra is beszövi” a kerületet.

Nyitókép: Szikra Mozgalom

#Belföld#zugló#ellenzék#választás#önkormányzat#horváth csaba#momentum#rózsa andrás#sudár orsolya

Címlapról ajánljuk