Belföld

Tóbiás József a zuglói polgármesteri hivatalnál kapott állást havi 850 ezer forintért

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 5:45

A munkaviszony határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármesterének munkatársaként dolgozik december óta Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke-frakcióvezetője – írta a Telex.

A Zuglói Önkormányzat azt közölte a lappal, hogy a munkaviszony határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig, a munkáltató pedig a polgármesteri hivatal. A volt MSZP-s pártelnök havonta bruttó 850 ezer forintot keres az MSZP-s polgármester munkatársaként.

A munkaköri leírása szerint feladata egyebek mellett a polgármesteri kabinet belső információáramlásának koordinálása, szervezési, stratégiai feladatok ellátása, valamint a polgármester programjainak szervezése.

Tóbiás József nem akarta bővebben kommentálni a hírt. A politikusról 2019 nyarán derült ki, hogy családjával az előző év őszén Tenerifére költözött, de a parlamenti mandátumáról nem mondott le, a Kanári-szigetek és Budapest között ingázott.

A költözést akkor azzal magyarázta, hogy fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyag. Azt állította, hogy onnan ingázva is el tudja látni a feladatait, de pártja választás elé állította. Tóbiás József végül lemondott parlamenti mandátumáról és visszavonult a politikától.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#tóbiás józsef#zugló#polgármesteri hivatal

Címlapról ajánljuk