Belföld

Havonta több mint egymilliót fizet azért a zuglói önkormányzat, hogy szerepelhessenek a médiában

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 16:47

Az ATV, a Klubrádió és Fiala János is pénzt kap a kerülettől a meghívásokért.

Több mint egymillió forintot fizet havonta a zuglói önkormányzat az ATV-nek, a Klubrádiónak és Fiala Jánosnak, hogy műsoraikban a kerület ügyeivel foglalkozzanak – írja a 444.

A nyilvánosan elérhető szerződés szerint az ATV Zrt. havonta 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot kap a XIV. kerülettől, ennek fejében a kerület által javasolt témákban havonta legalább háromszor biztosítanak „témakommunikációs megjelenési lehetőséget”. Az önkormányzat elárulta, hogy Horváth Csaba MSZP-s polgármester is szokott így szerepelni a tévében, de őt a megállapodástól függetlenül is meg szokták hívni országos politikai témákban.

Arra a kérdésre, hogy miért tartják fontosnak, hogy kerületi pénzből finanszírozzák a helyi ügyek megjelenését egy országos tévécsatornán, a kerület azt válaszolta, hogy az önkormányzat lapja kevesebb, mint havonta jelenik meg, ez a napi szintű kommunikációt nem teszi lehetővé, viszont fontosnak tartják, hogy a kerületet érintő témákról „nagy elérésű és hiteles médiumokon keresztül is” hírt adjanak.

A kerület havonta 150 ezer forint plusz áfát fizet azért, hogy a Klubrádió reggeli műsorában egy év alatt 12 alkalommal, alkalmanként 3-5 percig szerepelhessen előre egyeztetett témákkal, Fiala Jánosnak pedig áfa nélkül havi 268 ezer forintot, amiért havonta 60 perc műsoridő jár „kizárólag kompromisszumos, előre egyeztetett témákban”.

Az ATV, a Klubrádió és Fiala János sem válaszolt a 444 kérdéseire: a portál egyebek mellett arról érdeklődött volna, hogy lehet-e valódi újságírói munkát végezni, ha pénzt kapnak az interjúalany által képviselt intézménytől.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#atv#klubrádió#fiala jános#zugló#horváth csaba

Címlapról ajánljuk