Belföld

Megegyezett a MÁV-val a Mini-Dubaj miatt kilakoltatott férfi, de először egy penészes romot ajánlottak neki

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 8:54

A mini-Dubaj építése miatt le kell dózerolni az otthonát.

Mint arról márciusban beszámoltunk, 30 napot kapott a kiköltözésre több család Zuglóban, miután a MÁV felmondta a bérleti szerződésüket. Ugyanis az állam erre a területre tervezi az összesen 2300 milliárd forint értékű Mini-Dubaj projektet. Mint írtuk, vannak, akik már három évtizede laknak a MÁV szolgálati lakásaiban, és fogalmuk sincs, hova költözhetnének ilyen rövid idő alatt.

Az RTL Híradó riportjában megszólalt Máté Péter, az egyik helyi lakos, aki az egyik olyan házban lakik a Rákosrendező melletti MÁV-telepen, amit le kell dózerolni a mini-Dubaj építése miatt.


A Telex most azt írja, a MÁV először egy olyan cserelakást ajánlott a férfinek a Keresztúri úti Rákos MÁV-telepen, ami felháborító állapotban volt.

„Elkezdtem bóklászni a telepen, nézegetni az üresnek látszó házakat, és az egyik aránylag megfelelőnek tűnt. Jeleztem ezt a MÁV-nak, megnéztük belülről is, és végül megszületett a megegyezés a határozatlan idejű bérleti szerződésről” – mesélte Máté Péter a portálnak.

Mint írják, Mátéval akkor találkoztak, amikor az eredetileg felkínált romos, penészes házat mentek el megnézni. „A valóban elég lepukkant házat a MÁV több kiköltöztetendő lakosnak is felajánlotta” – írják.

Nyitókép: RTL

#Belföld#máv#mini-dubaj#kilakoltatás#rákosrendező

Címlapról ajánljuk