Belföld

Nyomoznak a fideszes polgármester ellen, aki beköltözött az uniós pénzen felújított egészségházba Bácszőlősön

rtl.hurtl.hu

2024. április 7. 10:05

Hadházy Ákos azt közölte, hogy hivatali visszaélés miatt nyomoznak Bácsszőlős fideszes polgármestere ellen, aki évek óta önkényesen lakik egy uniós pénzből felújított orvosi szolgálati lakásban.

Hivatali visszaélés gyanúja miatt elrendelték a nyomozást Bácsszőlős polgármestere ellen, aki egyszerűen beköltözött az EU-s pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba – közölte Hadházy Ákos vasárnap a Facebook-oldalán.


A független országgyűlési képviselő még februárban leplezte le, hogy Bácszőlősön a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester, Szarvas Róbert Norbert beköltözött a 46,5 millió forintnyi uniós pénzből felújított egészségház szolgálati lakásába. A politikus annak ellenére használja a lakást, hogy a jegyzőtől és a testülettől többszöri felszólítást kapott, hogy költözzön ki. Hadházy Ákos szembesítette a polgármestert, ő erre azt válaszolta:

Baszd meg, valahol laknom kell!

Hadházy most azt írja, Szarvas Róbert mindezek ellenére elindulhat a júniusi polgármester-választáson és „meg is nyerheti azt, elég lesz majd lemondani évek múlva, amikor elítélik”. A fideszes polgármester önkényes lakásfoglalásával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#Bácsszőlős#fideszes polgármester#nyomozás#hivatali visszaélés#beköltözés#egészségház#uniós pénz

Címlapról ajánljuk