Belföld

Egy rákospalotai gyermekotthonban történt a Magyar Péter által említett szexuális bűncselekmény

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 7:17

A vezetőség eltussolta volna az ügyet, de a rendőrség nyomozni kezdett a 15 éves gyerek bántalmazása ügyében.

Szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy, a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthonban történt esett miatt – közölte a Népszava érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter arról írt a közösségi oldalán, hogy újabb gyermekotthonról tud, ahol szexuálisan bántalmaztak egy 15 éves gyereket, amit az intézmény vezetője megpróbált eltussolni tavaly. Állítása szerint több dokumentum és egy ombudsmani jelentés jutott el hozzá kedden. Ezek szerint 2023 áprilisában az egyik dolgozó szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves gyerekkel. Azt ígérte, hogy segít megszöknie, cserébe szexet akart. Az aktus megtörtént, a szöktetés viszont meghiúsult. A Népszava arról ír: 

az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége tudott az esetről, a gyermeket az otthon vezetője meghallgatta, s a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele. 

Ennek ellenére a vezetőség úgy döntött, ők nem tesznek feljelentést, mert az rossz fényt vetne az intézményre. A gyermekfelügyelővel viszont megállapodtak a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.

Az ORFK közölte a lappal, hogy a nyomozás még folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Az esettel az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#magyar péter#gyermekotthon#szexuális visszaélés#eltussol#nyomozás

Címlapról ajánljuk