Belföld

Mészáros biztonsági cége védi az ügyészséget

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 13:23

Az ügyészséget védő cég jegyzi fel, hogy ki jár be az ügyészség épületébe. 

Az ügyészség biztonsági rendszere olyan, hogy az biztosan kiderül majd, ha külsős személy járt az ügyészségen – mondta március végén Fürcht Pál főügyész. Erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, amit Magyar Péter kihallgatása kapcsán tartottak.

Magyar Péter előtt egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amiben volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter arról beszé, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”


A Telex emlékeztetett rá, hogy Fürcht azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy az az ügyészséget védő „külsős őrző-védő szervnek kötelező beírni azt, ha egy külsős ember itt van”, hozzátéve, hogy „ha bent járt, ki fog derülni, ha nem járt bent, az is ki fog derülni”.

A Telex cikke szerint a Központi Nyomozó Főügyészség öt irodaépületét védi egy őrző-védő cég, mégpedig a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. A csak Testőr Kft.-ként ismert céget 2022 nyarán Mészáros Lőrinc vette meg, egészen pontosan Mészáros cége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta fel – írta a Telex.

Nyitókép: Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője sajtótájékoztatót tart az úgynevezett a Völner-Schadl ügy nyomozásáról Budapesten, a KNYF épületében 2024. március 28-án. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#ügyészség#biztonsági cég#testőr kft#magyar péter#fürcht pál#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk