Belföld

Kijárási korlátozás volt, amikor Gulyás Gergelynél vacsorázott a Magyar házaspár

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 12:50

Azt nem tudni, hogy Varga Judit és Magyar Péter hazatért-e este nyolcig, a kijárási korlátozások kezdetéig.

Egy korábbi Facebook-bejegyzésében Magyar Péter felidézte, hogy volt feleségével, Varga Judittal baráti vacsorán vettek részt Gulyás Gergelynél 2020. december 28-án. Az országban ekkor szigorú kijárási korlátozás volt érvényben a koronavírus-járvány miatt – írta a 24.hu.

Magyar Péter azt írta arról a napról: „baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott”. A kijárási korlátozás este 8 órától élt, az viszont nem egyértelmű, hogy Varga Judit és Magyar Péter előtte hagyták-e el Gulyás Gergely lakását.

Varga Juditnak valószínűleg volt késő esti munkavégzésre is jogosító papírja, azonban Magyar leírása alapján – miszerint baráti vacsorán vettek részt, és „nagyobb mennyiségű” alkoholt fogyasztottak – kevéssé valószínű, hogy az összejövetelt munkavégzés céljából tartották. Erősen kérdéses az is, hogy Varga még az este 8 órás határidő előtt távozott-e.

Ha nem, akkor szabálysértést követhetett el, és persze Magyar is, ha tovább maradt.

Megkeresték Magyar Pétert is, aki azt mondta, nem emlékszik, mikor érkeztek Gulyáshoz az ominózus napon, sem arra, hogy Varga Judit mikor távozott, annyit azonban megerősített, hogy Budapesten voltak. Elmondása szerint arra sem emlékszik, hogy ő mikor jött el Gulyáséktól. Az összejövetelen négyen vettek részt, rajta és a két miniszteren kívül egy magánszemély.

Arra a kérdésre, hogy a fentiek fényében követhetett-e el akkor este szabálysértést Varga Judit, Magyar annyit válaszolt: „Nem hiszem”.

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

#Belföld#gulyás gergely#vacsora#varga judit#magyar péter#kijárási korlátozás

Címlapról ajánljuk