Belföld

Lázár Jánosék Zugló segítségét kérték a mini-Dubaj miatti kilakoltatásokban érintettek elhelyezésére

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 8:50

Lázáréknak segítségre van szükségük a rákosrendezői kilakoltatásokhoz.

Lázár János tárcája Zugló segítségét kérte a Rákosrendezőn élők elhelyezésében, írja a Népszava.

A lap emlékeztet rá: legkorábban jövő év közepén kezdik meg a mini-Dubaj munkálatait Rákosrendezőn. Mint írják, az Építési és Közlekedési Minisztériumnak (ÉKM) egyelőre csak arra van mandátuma, hogy „mindenféle értelemben” megtisztítsák a területet, beleértve az ott élők és a cégek kiköltöztetését és a terület kármentesítését. 

Ez volt a fő témája annak a keddi megbeszélésnek, amelyre Csepreghy Nándor, az ÉKM miniszterhelyettese és Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója meghívta Horváth Csaba zuglói polgármestert, írja a Népszava.

A lap úgy tudja: Lázár János tárcája az egykori vasúti területen élő bérlők elhelyezéséhez kért segítséget az önkormányzattól. 

Összesen 27 családról van szó, felük jogcím nélkül használja az ingatlant. Az ÉKM és a MÁV állítja, mindenki számára elfogadható megoldást keresnek, a lakóknak több ajánlatot is tesznek: másik ingatlan és készpénzes kártalanítás is lehetséges.

Horváth Csaba ígéretet tett arra, hogy lehetőségeik szerint segítik a helyi szociális és bérlakásrendeletben szereplő feltételeket teljesítő lakók elhelyezését. A végső döntést a képviselő testület hozza meg, de a kerületi lakcím mindenképpen alapfeltétel.

Mint arról beszámoltunk, 30 napot kapott a kiköltözésre több család Zuglóban, miután a MÁV felmondta a bérleti szerződésüket. Ugyanis az állam erre a területre tervezi az összesen 2300 milliárd forint értékű Mini-Dubaj projektet. Vannak, akik már három évtizede laknak a MÁV szolgálati lakásaiban, és fogalmuk sincs, hova költözhetnének ilyen rövid idő alatt.


Nyitókép: RTL

#Belföld#lázár jános#építési és közlekedési minisztérium#mini-dubaj#zugló

Címlapról ajánljuk