Belföld

Már toborozzák a munkásokat a debreceni akkugyárba

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 8:59

A kínai cég Debrecen jó szomszédja szeretne lenni, ezért elkezdték támogatni a DVSC futballcsapatot.

A kínai Eve Power megkezdte a munkavállalók toborzását a tervek szerint 2025 végére felépülő debreceni akkumulátorcella-üzemébe – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.

Mint írták, a kínai vállalat elsődlegesen a logisztika, a raktározás, az építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új dolgozókat, valamint pályakezdőket, a toborzás elősegítésére pedig Debrecenben és Budapesten létesített irodákat.

A közleményben hangsúlyozzák, a cég elkötelezett abban, hogy Debrecen „jó szomszédja” legyen és a helyi közösség részévé váljon, ezért társaság a helyi futballcsapat, a DVSC támogatása mellett döntött a most futó szezonban. 

Az Eve Power emellett együttműködési nyilatkozatot írt alá a Debreceni Egyetemmel, amely humánerőforrás-képzést, hallgatói ösztöndíjprogramot, közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és egy akkumulátorkutató intézet létrehozását tartalmaz.

Mint arról beszámoltunk, tavaly májusban Szijjártó Péter részvételével jelentették be, hogy újabb akkumulátorgyár épül Debrecenben. Az EVE Power egy 400 milliárd forintos beruházást hajt végre, a tervek szerint 2026-ban adják majd át a gyárat. A kormány 14 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

Mint írtuk, ez lesz a második kínai akkumulátorgyár Debrecenben és a debrecenieket megosztja az akkugyárak létesítése. Egy másik kínai óriásvállalat, a CATL Debrecenbe települő üzeme miatt  heves hangulatú közmeghallgatások és tüntetések is voltak.


Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#akkumulátorgyár#akkumulátor#debrecen#munkások#toborzás

Címlapról ajánljuk