Belföld

Halálos versenybaleset miatt egyszer már elítélték a tömegtragédiába torkolló esztergomi raliverseny szervezőjét

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 13:02

Nem volt eltiltva a versenyszervezéstől.

Bognár Gábor szervezte a vasárnap kora délután tömegtragédiába torkolló 11. Esztergom–Nyerges Rally versenyt. A Telex azt írja, Bognár volt a szervezője annak a 2013-as városlődi ralinak is, amiben hatan sérültek meg és egy néző halt meg. Az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. Az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét.

Bognár Gábort a városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen, ezt maga Bognár erősítette meg a Telexnek. Azt mondta a portálnak, nem volt eltiltva a versenyszervezéstől.

Mint arról beszámoltunk, legalább négy ember meghalt és nyolcan megsérültek amikor a nézők közé csapódott egy versenyautó az Esztergom Rally vasárnapi szakaszán Lábatlan és Bajót között. A legsúlyosabb sérült egy gyerek, őt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az RTL Híradó által megszerzett felvételek alapján a raliautó egy egyenes szakaszon egy lassító előtt csúszott le az útról, ahol elsodorta az ott állókat. A versenyt azonnal leállították. 

Az Esztergom-Nyerges Rallyn történt tömegszerencsétlenségről videó is készült:


Nyitókép: Rendőrök az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

#Belföld#esztergom#rali#tömegkatasztrófa#halál#baleset#halálos áldozatok

Címlapról ajánljuk