Belföld

Hadházy Magyar Péternek: Le lehet győzni a hatalmat, csak ahhoz valódi választások kellenének

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 15:58

Akadt némi nézetkülönbség abban Hadházy Ákos és Magyar Péter között, hogy le lehet-e győzni a Fideszt választáson.

„Ön feltehetően nem olvasta kellő figyelemmel az interjút, esetleg félreértette” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Magyar Péternek.

Hadházy arra reagált, hogy Magyar azt írta a hozzászólásában a képviselővel készült interjúhoz, „hogy aki azt állítja, hogy egy képviseleti demokráciában a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat”.

Hadházy Ákos szerint a köztük lévő nézetkülönbség alapja az, hogy Magyarország már nem képviseleti demokrácia, hanem egy úgynevezett hibrid rezsim.

Persze, le lehetne győzni a hatalmat, de ahhoz a VALÓDI választásokra lenne szükség, ennek feltételeit kellene megteremteni. Én biztos vagyok benne, hogy ez elérhető, hiszen minden hatalomra lehet nyomást gyakorolni. Viszont az első feltétele, hogy azok, akik vezetik – vagy vezetni szeretnék – az ellenzéket, ezt elhiggyék. A tömegek ugyanis csak ez után fogják elhinni


– írta Hadházy.

Azt is hozzátette, kíváncsian várja Magyar felvételeit. Azt feltételezi, az ellenzék köreiben – akikhez eljut az információ – újabb bizonyítékot jelent a hatalom romlottságára. Ugyanakkor Hadházy azt írta, „attól tartok, hogy ez az elemi felháborodás csak annyit ér el, hogy aktív cselekvés helyett csak még jobban várjuk a csodát, a győzelmet egy olyan választáson, amely nem valódi választás. Ha nem így lesz, akkor lesz értelme az Ön kockázatvállalásának is”.

Magyar Péter hétfő délelőtt egy Facebookon kommentben reagált Hadházy Ákos telexes interjújára, és egyebek mellett arra utalt, hogy kedden olyan hangfelvételt hoz nyilvánosságra, amin exfelesége, Varga Judit, volt igazságügyi miniszter beszél az ügyészség és a hatalom működéséről.

Legutóbbi posztjában Magyar Péter nyomatékosította: „Holnap 9.00 órakor pedig nyilvánosságra hozom a hangfelvételt”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#hadházy ákos#magyar péter#választás#hangfelvétel#hibrid rezsim

Címlapról ajánljuk