Belföld

162 milliós kártérítés jár a West Balkánban halálra préselt lányok családjának

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 6:49

A West Balkán tragédia után 13 évvel született ítélet.

Összesen 110 millió forint kártérítést, ennek mostanra több mint 52 millió forintot kitevő kamatát és további 1,5 millió forint költségtérítést kell megfizetnie a West Balkán-ügy három elítéltjének, derül ki a hvg360 birtokába került elsőfokú ítéletből. 

Mint arról beszámoltunk, a 13 évvel ezelőtt történt a West Balkán szórakozóhely tragédiája. A klubba 2500 embert engedtek be, pedig csak 300 főre volt engedélyük. A tragédiában két gimnazista lány és egy 24 éves nő vesztette életét. A boncolás szerint fulladás volt a haláluk oka. Szervezetük nem bírta el a hatalmas tömeg által kifejtett fizikai nyomást.

A tragédiában meghalt három fiatal lány közül kettőnek a szülei és testvérei, összesen hatan együtt indítottak kártérítési pert a büntetőeljárásban jogerősen elítélt három felelős ellen, írja a hvg360. Ebben a polgári perben született a lap által megismert ítélet január végén, vagyis 13 évvel az eset után.

A négy jogerősen elítélt férfi közül a West Balkán egyik ügyvezetőjét, valamint a buli szervezőjét, aki egyben DJ is volt, illetve egy másik szervezőt pereltek be a családtagok. 

A lap emlékeztet rá: a polgári per mindhárom alperesét a büntetőperben még 2013-ban jogerősen bűnösnek találták. Az elsőrendű vádlott ügyvezetőre és az egyik szervezőre 3 év 4 hónap szabadságvesztést szabtak ki, de ennek felét két évre felfüggesztették, a másik két vádlott 2 év 8 hónapos büntetést kapott, szintén a felét felfüggesztve. 

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#west balkán#tragédia#áldozatok#kártérítés

Címlapról ajánljuk