Belföld

Orbán Viktor: Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 15:01

Mindannyiunkat lesújtottak a képsorok, a halottak, a sebesültek és a pusztítás látványa – írta Orbán Viktor az orosz elnöknek.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek és Oroszország valamennyi polgárának a moszkvai Crocus City Hallban végrehajtott brutális terrortámadás kapcsán – közölte az állami hírügynökséggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa.

Mindannyiunkat lesújtottak a képsorok, a halottak, a sebesültek és a pusztítás látványa – írta Orbán Viktor, aki az áldozatok családjainak sok erőt, a sebesülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánt.

„Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem támogatása mellett, ezért biztosítom Elnök urat, hogy a jövőben is hozzájárulunk a terrorellenes nemzetközi műveletek fokozásához. Imádkozunk az áldozatokért és családjaikért” – zárta levelét a miniszterelnök.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a támadásban 133 ember vesztette életét, de ez a szám még nőhet, mert a kutatás még zajlik a koncertterem romjai között.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#orbán viktor#moszkvai terrortámadás#vlagyimir putyin#részvét#levél

Címlapról ajánljuk