Belföld

Orbán Viktor és Rogán Antal is reagált Magyar Péter állításaira

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 18:50

Orbán Viktor és Rogán Antal is megállt egy válasz erejéig a 444.hu-nak. Arra próbáltak választ kapni, hogy a kabinetminiszter tényleg belenyúlt-e a Schadl-ügybe, ahogy Magyar Péter állítja.

Véletlenül összefutott Orbán Viktorral miniszterelnökkel és Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével a 444.hu, a két politikus épp egy Michelin-csillagos étteremben volt, amikor kiszúrták őket. A lap megkérdezte mindkettőjüket, hogy Rogán tényleg belenyúlt-e az ügyészség munkájába a Schadl-ügyben, ahogy azt Magyar Péter állítja.

Orbán azt mondta, ő egy miniszterelnök és kormányzati ügyekkel foglalkozik. Tévésorozatokkal nem foglalkozom – tette hozzá követve azt a kommunikációs panelt, amit a péntek reggeli interjúban már bemutatott.

Rogán Antal is megszólalt utána, azt mondta, „végigment egy büntetőeljárás, az eredményét is látják ott vannak”. Megkérdezték, ő lenne-e az a Tóni, aki előfordul a Schadl-per vádiratában. Azt mondta, nem tud ilyesmiről, mint ahogy azt is tagadta, hogy ismerné Schadl Györgyöt.

Magyar Péter szerdán az ügyészségen járt, ahol egyebek mellett azt állította: hangfelvételekkel tudja igazolni, hogy Rogán Antalék meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait. Szombaton azt közölte, a felvételeket kedd reggel feltölti a Youtube-re.

Az RTL Híradó kérdéseire a kormány azt közölte: „senki nem avatkozott be” a Völner-Schadl-ügy nyomozásába:


Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#orbán viktor#rogán antal#Tóni#magyar péter#schadl-ügy

Címlapról ajánljuk