Belföld

Telex: Schadl György elfogása előtt két nappal Rogánék a Karmelitába rendelték Völner Pált

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 17:08

Ezután Völner Pál stílusa megváltozott. Az időpont azonban nem egyezik azzal, amit korábban Magyar Péter állított. 

2021. november 3-án, Schadl György őrizetbe vétele előtt két nappal a Karmelitában jelezhették Völner Pálnak, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen – tudta meg a Telex.

Az időpont nem egyezik azzal, amit korábban Magyar Péter állított, miszerint „a nyomozás lezárulta, tehát a meggyanúsítás előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt fél évvel a kormánynak tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták már fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest.” A lap kereste Magyar Pétert, de nem akart ezzel kapcsolatban részletekbe bocsátkozni. Azt mondta, a pontos időpontot nem tudja, csak annyit erősített meg, hogy ő úgy tudja: a gyanúsítás előtt értesítették Völnert a nyomozásról.

Ahogyan korábban megírtuk, a kiszivárgott hangfelvételek alapján Schadl György utoljára éppen november 3-án beszélt telefonon Völner Pállal. Az államtitkár stílusa kicsit eltért a korábbi beszélgetésektől képest, ami fel is tűnt Schadl Györgynek, így rá is kérdezett:

– Baj van?

Völner Pál erre azt mondta:

– Nincs, nincs csak le kellett jönnöm Esztergomba, mert közbejött itt egy dolog.

Völner Pál jelezte, hogy másnap majd mindent megbeszélnek az egyeztetett találkozón. Két nappal később viszont már a Liszt Ferenc reptéren fogták el a rendőrök az éppen Dubajba készülő Schadl Györgyöt. 

Bárándy Péter nemrégiben az RTL Híradóna azt mondta: személyiségi jogokat sérthetnek, de ettől még felhasználhatók egy jogi eljárásban azok a hangfelvételek, melyekkel Magyar Péter bizonyítaná a kormány érintettségét a Schadl-Völner ügyben.


Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál korábbi fideszes államtitkár ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. Schadl a kenőpénzeket részben a végrehajtói irodájában, részben a tartózkodási helyén tárolt összegekből fizette ki a miniszterhelyettesnek. A vád szerint ezeket a pénzeket vagy személyesen Schadl, vagy a sofőrje vitte el a megadott helyre. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL

#Belföld#völner pál#schadl györgy#lehallgatás#végrehajtói kar

Címlapról ajánljuk