Belföld

Lázár János: Minden fát sajnálok, amit a Déli Körvasút építése miatt ki kellett vágni

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 13:09

Lázár János ugyanakkor nem állítja le a beruházást, mert nem szeretné, és lehetősége sem lenne rá.

„Minden fát sajnálok, amit a Déli Körvasút építése miatt ki kellett vágni, ugyanakkor ígérem, hogy mindet – sőt!, jóval többet is – évtizedes (nem cserje) példányokkal fogjuk pótolni” – közölte Lázár János a Facebook-oldalán. 

A Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer megsemmisítette a bíróság, a lakosság pedig 2019 óta tiltakozik a beruházás ellen. Szerdán ráadásul láncfűrész hangjára ébredtek a lakók, a V-Híd munkásai ugyanis elkezdték kivágni a Hamzsabégi sétány fáit. Rövid idő alatt több tucat fát vágtak ki a sétány mentén, olyanokat is, amelyeket előzőleg körbekalodáztak, nehogy megsérüljenek. 

Lázár János ezzel kapcsolatban azt írta: „Nincsen jogom, lehetőségem és felhatalmazásom, hogy a beruházást leállítsam. De okom sincs. Mert hiszem, hogy ez egy jó projekt! Viszont a helyben élőknek sem lehet rossz! (…) Utasítottam a beruházás tervezőmérnökeit, hogy addig ők is tárgyaljanak a POPÉK és a Védegylet szakértőivel és vizsgálják meg a civilek összes jobbító szándékkal megfogalmazott és szakmailag is befogadható javaslatát”.

Az is gondot okozott ugyanakkor a helyieknek, hogy a munkák éjjel is folynak:


Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#lázár jános#fakivágás#déli körvasút#környezetvédelem#közlekedés

Címlapról ajánljuk