Belföld

Lázár a régi bizalmasára bízta a MÁV beszerzéseit

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 8:56

Bada János a miniszter iskolatársa volt.

Lázár János kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit, az építési és közlekedési tárca alá tartozó állami vállalatoknak a miniszter régi ismerőse által vezetett cégen keresztül kell intézni az eszközbeszerzést, írja a 24.hu.

A portál emlékeztet rá:  Lázár kezdeményezésére tavaly év végén átalakították a tárca portfoliójához tartozó állami vállalatok működési rendjét: egyetlen hónap alatt csoportosították át a MÁV Szolgáltató Központ Zrt.-hez (MÁV SZK) a beszerzéseket és készletgazdálkodást.

Az átszervezéssel minden érintett vállalat beszerzéssel foglalkozó személyi állománya, összesen 700–800 fő is átkerült a Bada János által irányított céghez.

Lázár tavaly nevezte ki a MÁV SZK vezérigazgatójának Badát, jóllehet előtte nem rendelkezett nagyvállalati vezetői tapasztalattal. Az ügyvéd a miniszter régi bizalmi embere, kapcsolatuk a hódmezővásárhelyi iskolai évekig nyúlik vissza, amikor évfolyamtársak voltak a Bethlen Gimnáziumban, írja a 24.hu.

Megjegyzik: Bada János a tulajdonosa annak a Promenád24 nevű portálnak is, amely februárban élesen támadta Navracsics Tibort.

Mint arról beszámoltunk, a Lázár Jánoshoz köthető portál az utóbbi időben több véleménycikkben is támadta a Navracsicst, amiért találkozott Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel. A portált Lázár János propagandalapjaként szokták emlegetni, de hivatalosan nincs köze a miniszternek a kiadóhoz.

Nyitókép: MTI/Vajda János

#Belföld#lázár jános#máv#navracsics tibor#bada jános#rákay philip

Címlapról ajánljuk