Belföld

Tarlós István keményen beleállt Vitézybe: Dávidnak olyan nullához közeli szerepe volt

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 7:27

A volt főpolgármester azt állította, hogy ő nem utálja Vitézy Dávidot, de finoman szólva nem dicsérte agyon az interjúban egykori beosztottját.

A keddi nap legnagyobb fővárosi híre kétségkívül az volt, hogy Vitézy Dávid is elindul a főpolgármesteri címért a június 9-i önkormányzati választáson. Erről itt olvashat bővebben. Vitézy az RTL Híradónak adta első televízisó interjúját, ezt az alábbi videóban meg is nézheti.


Vitézy indulására már Karácsony Gergely is erős szavakkal reagált, de egykori főnöke sem volt elragadtatva tőle. Tarlós István a HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt, ami a hvg.hu szúrt ki. Több témát is érintettek, néhány karcosabb megjegyzés a hvg.hu szemléjében Tarlós részéről.

  • Arról, hogy Vitézy alapította a BKK-t: „Hát nem alapított ő semmit. Kineveztük igazgatónak. Én először nem őt akartam.”
  • A 4-es metróról: „Nekem olyan emlékeim vannak, hogy a 4-es metró megvalósulásában Dávidnak olyan nullához közeli szerepe volt, a szerződéseket György Pistával mi raktuk helyre, ami pedig a továbbiakat illeti, az egy BKV-projekt volt.”
  • Politikai hovatartozásáról: „A legnagyobb kérdés az, hogy Dávid hogy akar középutas lenni azok után, hogy egy évtizedig miket híresztelt az egész ellenzéki média, amit ő sose cáfolt. Az állítólagos rokoni kapcsolatairól, hogy melyik cégnek, pártnak, politikai közösségnek volt ő favorizáltja már a mi időnkben is, aztán a nagy fideszes fejlesztőcégé. Aztán ki is lett az Orbán kormány államtitkára? Ezek után egyik pillanatról a másikra azt mondani, hogy középutas? Hát, azért ezzel lesz dolga az őt támogató közösségnek.”
  • Utálja-e Vitézy Dávidot: „Én Dávidtól idegenkedtem különböző okok miatt, és nem volt a személyiségünk összeegyeztethető, nem utáltam őt soha.”

Tarlós István arról is beszélt, hogy míg Vitézy Dávid agresszíven hadar, Karácsony Gergely pedig jajveszékel, addig Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje jól kommunikál. Szerinte arra is reális esélye van, hogy megnyerje a választást.

Ajánló: Karácsony és Vitézy között dőlhet el a főpolgármesterség – de nagy kérdés, hogy Magyar Péter beszáll-e a kampányba

Nyitókép: Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) volt vezérigazgatója, Bolla Tibor, a BKV volt vezérigazgatója és Tarlós István egykori főpolgármester (b-j) a BKK Deák Ferenc téri ügyfélcentrumának és a Földalatti Vasúti Múzeum új fogadótermének avatásán 2014. szeptember 10-én – Fotó: Kallos Bea / MTI

#Belföld#vitézy dávid#tarlós istván#karácsony gergely#főpolgármester#választás

Címlapról ajánljuk