Belföld

Karácsony Gergely erős szavakkal reagált Vitézy Dávid indulására

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 9:42

Karácsony Gergely szerint Vitézy Dávid azért nem vállalt el korábban egy szakmai feladatot, mert Orbán Viktor kormányfő nem engedte meg neki. 

„Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj” – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán arra reagálva, hogy Vitézy Dávid bejelentette: indul a június 9-i főpolgármester-választáson.

Karácsony Gergely hozzátette: „A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi”.

Vitézy Dávid már az ötödik jelölt, aki indul a posztért: a kormánypártok Szentkirályi Alexandrát indítják, a Jobbik Brenner Kolomant, a Mi Hazánk Grundtner Andrást, míg a DK-Momentum-Párbeszéd-MSZP Karácsony Gergelyt. Vitézy Dávid  jelölését egyébként először az LMP dobta be, de most nem hangzott el a párt neve.

Szentkirályi Alexandra megtisztelőnek nevezte a felkérést a főpolgármester-jelöltségre, és arról beszélt, hogy Budapest Gyurcsány Ferenc fogságában van. Karácsony Gergely annyit reagált: „a főpolgármester nem a kormány szóvivője, hanem a budapestieké”:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#orbán viktor#vitézy dávid#karácsony gergely#főpolgármester-választás#jelölt#budapest

Címlapról ajánljuk