Belföld

Eljárási hiba miatt nem kerülhetett fel az emléktábla Baló György egykori otthonára

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 16:13

A kerület és a legendás műsorvezető lányai is ragaszkodnak ahhoz, hogy a megemlékezés méltó és szabályos legyen.

Eljárási hiba miatt nem kerülhetett fel Baló György emléktáblája a halálának ötödik évfordulóján egykori otthonára – tudta meg az RTL Híradó.

A táblát a II. kerületi önkormányzat készíttette a legendás műsorvezető egy ott lakó barátjának kezdeményezésére, az avatóünnepséget azonban lemondta az önkormányzat. Az emléktábla avatását – amit amúgy a ház támogatott – formai hiba miatt halasztották el. Úgy tudjuk, hogy a közös képviselő megkérdezte a lakókat, de a szavazás nem felelt meg mindenben a jogszabályoknak, az egyik lakó pedig erre hivatkozva azt mondta, hogy jogi lépéseket tesz, ha így kikerül a tábla.

Korábban a Blikk arról írt, hogy egy lakó miatt hiúsult meg az emléktábla kihelyezése.

Őrsi Gergely polgármester szerint a közös képviselő előbb arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a lakók többsége támogatja az emléktábla kihelyezését, majd arról, hogy előbb szeretne még egy közgyűlést összehívni.

A társasház közös képviselője jelezte, hogy különböző akadályok miatt ezt nem tudják támogatni – nem ellenérzés, hanem bürokratikus és eljárásbeli hiányosságok miatt. Ezért gondoltuk úgy, hogy ezeket rendezni kell, és méltó módon szeretnénk megemlékezni Baló Györgyről

– mondta a polgármester.

Baló György lányai azt írták: örülnének, ha édesapjuknak lenne emléktáblája, de szeretnék, hogy az hozzá méltó, és szabályos legyen.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#baló györgy#emléktábla#megemlékezés#ii. kerület#Őrsi Gergely

Címlapról ajánljuk