Kultúra

Egy lakó miatt nem állíthattak emléktáblát Baló Györgynek

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 5:28

Öt éve hunyt el a legendás televíziós, a Prima Primissima díjjal is elismert Baló György.

Hétfőn volt öt éve, hogy elhunyt a legendás televíziós, Baló György. Négy évig vezette az RTL-en a Magyar Balóval című műsorát. Temetésére ismerősein kívül azok is eljöttek, akik távolról csodálták őt:


A Prima Primissima-díjas Baló György nevét az RTL hírstúdiója őrzi, de tervben volt, hogy emléktáblát helyeznek el a televíziós otthonánál, egy II. kerületi társasházban. A Blikk járt utána, hogy ez miért hiúsult meg. 

Az ünnepélyes avatót Baló György halálának évfordulójára tűzték ki, de váratlanul lefújták. A szervezés a II. kerületi önkormányzat kezében volt, sajtóosztályuk megerősítette: egyelőre leállt a projekt, miután a társasház közös képviselője egy levélben arról tájékoztatta őket, hogy nem minden lakó támogatja az emléktábla elhelyezését.

Valóban csúszik a táblaavatás, mert bár a lakók nagy része támogatja az ötletet, így megvan a közgyűlési többség az engedélyeztetésére, nem mindenki ért ezzel egyet. Most megpróbálják ezt a személyt vagy személyeket meggyőzni, ha pedig nem sikerül, keresünk egy másik helyszínt a tábla felhelyezésére

– fogalmazott Gyülvészi András, a budai önkormányzat közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Ajánló: A bűnösök börtönbe kerültek, Te elmentél – levél az öt éve elhunyt Baló Györgyhöz

Nyitókép: RTL

#Kultúra#baló györgy#emléktábla#ii. kerület#társasház

Címlapról ajánljuk