Belföld

Magyar Péter a rendőri jelentéshez vezető eseményekről: Varga Judit ittasan veszekedett vele Gulyás Gergelynél

rtl.hurtl.hu

2024. március 18. 20:02

Magyar Péter szerint a hvg.hu által ismertetett rendőrségi jelentésben foglalt veszekedése Varga Judittal megrendezett volt, az ügy kipattanása pedig nem tántorítja el a leleplezésektől.

Reagált arra Magyar Péter a Facebookon, hogy a hvg.hu beszámolt annak a rendőrségi jelentésnek a tartalmáról, ami a volt feleségével történt veszekedéséről szól.

Magyar azt írta, tudomása volt róla, hogy készült rendőri jelentés, mivel szerinte többek között ezzel is próbáltak nyomást gyakorolni rá a válása során. Azt állítja, hogy az újságíró egyértelműen jelezte, hogy a rendőrségtől kapta meg a jelentést és azért tiltotta le a beszélgetést, mert az újságíró részese az ellene indult karaktergyilkosságnak – olvasható a posztban.


Magyar Péter azt is állítja, hogy „a cikkben és a jelentésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az egész történés egy megrendezett színjáték volt”.

A veszekedésről bővebben is beszámolt. Azt írta, „a feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott”.

„Másnap reggel hazajött és közölte, hogy elviszi a gyerekeinket vidékre pár napra (ők ekkor a sógoroméknál tartózkodtak). Én jeleztem, hogy ebbe nem egyezem bele. Az, hogy ő haragszik rám, a szíve joga, de a gyerekeinket nem viheti el, mert közös szilveszterezést terveztünk velük. Ebből egy heves szóváltás alakult ki közöttünk, miközben ő pakolta a gyerekek ruháit. Miután átmentünk egy másik gyerekszobába, ő továbbra is kitartott amellett, hogy elviszi a gyerekeket, miután közöltem vele, hogy addig ne menjen el, amíg ezt nem beszéltük meg, sarkon fordult és teljesen szürreális módon elkezdett a szuterénben lévő szoba ablakán kifelé csomagokat hajigálni és kimászni az akkor ott megjelenő testőr karjaiba. Sem nem akadályoztam abban, hogy kimenjen a szoba ajtaján, sem az ablakból nem húztam vissza, onnan ő maga mászott le és ment ki végül a konyhaajtón és indult el a szolgálati gépkocsihoz” – írt a posztban Magyar Péter.

Magyar szerint utána külön gépkocsival odaértek a sógoráékhoz, de a testőrök a testükkel akadályozták meg abban, hogy a gyerekeihez odamenjen. „Ekkor jeleztem nekik, hogy ha ezzel a tevékenységükkel nem hagynak fel, akkor a sajtóhoz fordulok. Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg” – tette hozzá.


„A jelentés végig azt a narratívát viszi, hogy én agresszívan kiabáltam, miközben a volt feleségem nyugodtan lépett fel, pedig mindketten feldúltak voltunk” – írja. Szerinte „az egész eljárásra, ahogy a későbbi KEHI vizsgálatra is azért került sor, hogy a válásunk során nyomást gyakoroljanak rám, esetlegesen lemondjak a gyerekeim felügyeleti jogáról”.

A posztban kijelentette, hogy az egész ügy nem tántorítja el attól, hogy „a kormánytagok közreműködésével elkövetett súlyos bűncselekmények kapcsán rendelkezésemre álló bizonyítékokat nyilvánosságra hozza”. Úgy véli, nem véletlen, hogy a 3 éve készült jelentés most, a március 15-i zászlóbontás után került elő.

Magyar Péter korábban azt kérte a rendőrségtől, hogy rendeljenek el nyomozást annak feltárására, hogyan jutott el a jelentés a HVG újságírójához, Dezső Andráshoz.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#magyar péter#varga judit#veszekedés#gulyás gergely#rendőrség

Címlapról ajánljuk