Belföld

K. Endre akcióban, Balog Zoltán az erdőben, Győrfi Pál a tilosban, Magyar Péter az utcán

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 19:29

K. Endre az egyik bicskei áldozattal akarta tisztára mosdatni magát, majd újságírók autójába tolatott, Balog Zoltán pedig egy sáros, sötét erdőn át kerülte ki az RTL stábját. Győrfi Pál rendeszeresen a tilosban parkolt szolgálati autójával, amikor kocogni ment a Margitszigetre, mert mint elmondta, fél a sorompóktól. Újabb magyar nyert Oscar-díjat, és bemutatták a valaha volt legdrágább magyar filmet, míg Lengyel Tamásék március 15-i események low budget verziójával rukkoltak elő. Lezajlottak az ünnepi rendezvények is több utcai konfliktussal és Magyar Péter zászlóbontásával. A hét videós összefoglalója. 

Március 15.

El kell foglalni Brüsszelt – ezt mondta ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék. Azt mondta: Magyarország már nincs egyedül a szuverenitásért vívott küzdelemben. A Nemzeti Múzeum előtt tartott díszünnepségre csak szigorú átvizsgálás után lehetett bejutni, Orbán Viktor közelébe csak a kiválasztott ünneplők juthattak.

 

Nem jutott a közelébe péládul Szabó Bálint, volt szegedi képviselő sem, akit négyen vittek el a Nemzeti Múzeum elől.

 

Nem kímélték a Puzsér Róbert-féle Sétáló Budapest aktivistáit sem. Az aktivisták egy molinót kifeszítve sétáltak a tömegbe, amin ez állt: Petőfi a polgári társadalomért harcolt! Orosz szurony döfte halálra! Le a feudalizmussal! Le az orosz szövetséggel! Emiatt többen is felháborodtak, volt, aki azt kiabálta, „Mocskos söpredék, mit kerestek itt?” míg más anyázás közben próbálta kicsavarni a molinót a kezükből.

 

Zászlót bontott Magyar Péter is, aki az Andrássy úton elmondott beszédében bejelentette, Talpra Magyarok néven közösséget hoz létre, hamarosan pedig pártot is alapít, és 12 pontos nemzeti minimumot hirdetett. A rendezvény résztvevőit arról kérdeztük, mit látnak Varga Judit volt férjében, mit várnak tőle, és próbáltunk utánajárni annak is, hogy valóban vannak-e köztük kiábrándult fideszesek, vagy inkább az ellenzéki választókat tudta megszólítani. Magyar Pétertől pedig többek között azt kérdeztük, miért tartja olyan fontosnak, hogy nyilatkozataiban rendszeresen verseket idézzen. 

K. Endre

K. Endre nem adja fel, a kegyelmi ügy főszereplője hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát, ez derült ki a Házon kívül múlt vasárnapi exkluzív riportjából. Azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. Amikor előszőr felkereste, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, be is vásárolt nekik. A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is. Ezt a találkozót stábunk rejtett kamerával rögzítette.


A Házon kívül teljes riportját az RTL+-on lehet megnézni, az alábbi videóban pedig a riport készítői, Moskovics Judit és Boros Krisztina mesélték el, hogyan buktatták le K. Endrét.


Az adás után a rendőrség is nyomozni kezdett, a fiút korábban védő jogász szerint azonban a történteknek nem lesz jogi következménye, mivel az, amit K. Endre tett, nem számít Magyarországon bűncselekménynek. 


Közben K. Endre ismerőse több újságíróra is rátámadt, K. Endre pedig újságírók autójába tolatott bele Bicskén, amikor a kegyelmi ügy fejleményeiről kérdezték volna. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a volt igazgatóhelyettes barátja ellen, aki stábunkat is megfenyegette.


„Nem gondoltam, hogy ez az ügy tud csúnyább lenni” – mondta az egyik budapesti járókelő azok közül,  akiket arról kérrdeztünk, mit gondolnak K. Endre újabb akciójáról. 

 

Balog Zoltán és Novák Katalin eltűntek

Lemond a püspökségről? – ezt Balog Zoltántól szerette volna megkérdezni az RTL Híradó. A református püspök azonban inkább a hátsó bejáratot a vaksötét, saras erdei utat választotta, hogy ne találkozzon stábunkkal. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt hetekben többször is arról beszélt egyházi programokon, hogy a kegyelmi ügyben nem erkölcsi, hanem politikai hibát követett el.

 

Másként látja ezt az egyik bicskei áldozat, aki nyílt levélben kéri Balog Zoltánt, hogy végre ő is vállalja a felelősséget a pedofil ügyben betöltött szerepéért. Pop Mert az RTL Híradónak azt mondta, a református püspök csúsztat és hazudozik. Közben a Direkt 36 szerint Balog Zoltán azzal érvel az egyház belső fórumain, hogy a botrány kirobbanása óta már ötször is beszélt Orbán Viktorral, és ha lemondana, azt bizonyítanák, hogy „a reformátusok egy gyáva banda, akik nem képesek megvédeni a vezetőiket”.


Eddig sem lakást, sem titkárságot nem igényelt Novák Katalin. Volt köztársasági elnökként autóhasználatra is jogosult lenne, de a Telex kérdésére az Országgyűlés Hivatala azt közölte, hogy még nem kérte a juttatásokat, elérhetőségére pedig nem adott információt. Elődje, Áder János egy 720 négyzetméteres villába költözött, Schmitt Pál viszont nem tartott igényt állami ingatlanra. 

 

Amerikába jöttem

Nem árulja el a kormány, hogy hivatalos állami vagy magánlátogatás volt-e Orbán Viktor amerikai útja. A miniszterelnök az ottani kormány egyetlen tagjával sem találkozott, Donald Trump volt elnök és az ő politikáját támogató egyik magánalapítvány vendége volt. Hadházy Ákos független képviselő szerint emiatt ez csak magánlátogatás lehetett, azonban Orbán Viktort és delegációját két honvédségi repülő hozta és vitte.

 

Győrfi tilosban

Tilosban parkolt Győrfi Pál szolgálati autójával, amíg futni ment a Margitszigeten – ez látható az RTL Híradóhoz eljutott nézői felvételen. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elismerte, hogy általában nem a fizetős parkolóban áll meg, amikor hetente többször futni megy. Azt mondta, sajnálja, hogy szabálytalankodott, ezután ő is a sorompós parkolóban hagyja majd az autóját. Ezt addig azért sem tette, mert tart a sorompós parkolóktól.

 

Újabb magyar Oscar

Ismét magyar kézben landolt egy Oscar-díj, még ha egyelőre nem is szó szerint. Mihalek Zsuzsa a Szegény párák berendezőjeként nyerte el a legrangosabb filmes díjat, de mivel nem volt ott Los Angelesben a 96. Oscar-gálán, ezért két kollégái, Shona Heath és James Price vették át az aranyszobrokat, amiket a magyar szakemberrel együtt nyertek. A filmet teljes egészében Magyarországon forgatták, 349 magyar név jelenik meg a stáblistán. Mutatjuk a reakciókat és a gratulációkat. 

Mi is végignéztük az Oscar-gálát, tudósításunk itt található. Köves Gábor szakújságíró kollégánk a Reggeliben is elemezte a jeles eseményt. A több rangos nemzetközi díj mellett most Oscart is nyerő megrázó alkotás, a 20 nap Mariupolban az RTL+-on látható. 

 

A legdrágább magyar film és a low budget verzió

Hogy pályázhat-e majd az Oscarra a héten bemutatott Most vagy soha! (kritikánk itt), az egyelőre a jövő zenéje, de az biztos, hogy valaha volt legdrágább magyar film címét már magáénak tudhatja. Igaz, Rákay Philip producer szerint bizonyos szempontból ez nem is igaz.


De nem csak Rákay hatmilliárdos mozija készült, hanem a low budget verzió is. Magyarország Kedvenc Műsora és a Hírcsárda ugyanis a Landerer-nyomda elfoglalását képzelte újra, és készített belőle egy kosztümös jelenetet – „ahogy történt és ahogy történhetett volna”. Ilyen lett volna március 15-e a korabeli marketinges Teréz (Rainer-Micsinyei Nóra), a meg nem értett művész Petőfi (Molnár Áron), az idegeskedő nyomdász Landerer (Janklovics Péter) és a káoszon úrrá lenni próbáló Irinyi (Lengyel Tamás) szerint.

Drága lesz nyaralni

Ki ne szeretné a homokos parton, a tenger zúgását hallgatva megnézni a napfelkeltét, majd a nyári hőségben egy koktéllal a kezében barnulni, jókat enni, felfedezőútra indulni, delfineket lesni vagy éppen csak kiszakadni a szürke hétköznapokból? A nyaralás az évünk fénypontja, már ha megengedhetjük magunknak, hogy elutazzunk néhány napra. A foglalások azt mutatják, hiába kell mélyebben a zsebünkbe nyúlniuk az embereknek, az utazási kedv töretlen. Már annak, aki megteheti. Mutatjuk, mennyit kell majd egy családi nyaralásért idén fizetni például Horvátországban.

 

Photoshop-artista

Múlt hétvégén Katalin hercegné újra a figyelem középpontjába került azzal, hogy végre – ugyan csak fényképen – felbukkant a közösségi médiában, januári műtétje óta hivatalosan most először. Csakhogy a hercegi pár oldalára feltöltött fotó valódiságában még a hírügynökségek is kételkedni kezdtek. Mutatjuk, mi váltotta ki az újabb felfordulást. 

 

Barbee

Bata Adrienn, azaz Barbee a 2010-es évek egyik legnagyobb tinisztárja, aki mindössze 18 éves volt, amikor berobbant a zenei életbe. A hirtelen jött sikert nem volt egyszerű feldolgoznia, de a VIVA tévés éveit élete egyik legszebb korszakának tartja. Több barátot is szerzett: Fluor Tomi és Kovácsovics Fruzsi mellett SP-vel is megismerkedett, aki egyszer még randira is elhívta. Bár Barbee egy időre visszavonult, az elmúlt években ismét visszatért a zenei életbe, DESH-sel és Azahriah-val dolgozott egy stúdióban, akit elsőre nem talált feltűnő, sztáros alkatnak. Az énekesnő mostanában többször elgondolkodott azon, hogy női előadóként miért nem lehet befutni Magyarországon, most pedig el is árulta, mire jutott.

 

Házunk tája

A mi kis falunk színészei félmeztelenül néztek szembe a bakikkal: Csuja Imre, Bánki Gergely, sőt Rusznák András is néha hiába kereste emlékei között a szövegét, az sehogy sem akart előkerülni. 


Koletán Gergely extra csípős chiliszószaival 2021-ben megizzasztotta a Cápák között befektetőit, Balogh Leventét és Moldován Andrást. Az egymással versengő Cápáknak nagyon bejött Gergő vállalkozása, de végül meghátráltak a csípős kihívástól. Gergő viszont soha nem hátrál, és visszatért az RTL képernyőjére, egy egészen új szerepben. Az ugrás című vetélkedőben most nem a csípős szószait, hanem a tudását méretteti meg.


Az ország 68. leggazdagabb embere, Balogh Levente nemsokára ismét beköltözik esténként a nappalinkba. Március 25-én indul Az álommeló 2. évada, amelyben ismét elnöki asszisztenst keres magának az ásványvízbirodalom tulajdonosa. A győztesre ismét egy éven keresztül havi bruttó 3 millió forintos fizetés, egy közép felsőkategóriás autó és egyéb juttatások várnak. Részletek a videóban.


Balogh Levente az rtl.hu kérésére megválaszolta azokat a kérdéseket, amelyekre leggyakrabban keresnek rá vele kapcsolatban az interneten. A Cápák között befektetője videónkban beszélt első és második feleségéről, a szüleiről és a gyerekeiről, akik közül a legkisebb csak fél évvel idősebb az unokájánál. Az álommelóban rövidesen újra asszisztenst kereső üzletember elmondta, milyen érzés volt három lány után fiús apukává válni, mesélt az iskoláiról, a vagyonáról, a vállalkozásairól és az autóiról, és hogy miért reménykedtek abban a nagyszülei, hogy a papi hivatást választja.


Váratlan hívás zavarta meg Somos Renáta (Gáspár Kata) és Dobler Attila százados (Makranczi Zalán) beszélgetését, amikor épp az esti közös programjukat tervezgették. A renitens 5. epizódja már streamelhető az RTL+-on, a tévénézők számára pedig vasárnap este folytatódik a sorozat az RTL képernyőjén.

 

#Belföld#lengyel tamás#a hét videói#k. endre#balog zoltán#kegyelmi ügy#győrfi pál#most vagy soha#petőfi-film#oscar-díj#novák katalin#orbán viktor#donald trump#barbee#A mi kis falunk#ma

Címlapról ajánljuk