Belföld

Magyar Péter újabb részleteket árult el a március 15-én zászlót bontó új erőről az RTL-nek

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 16:05

Magyar Péter az RTL Híradónak adott interjút, amiben újabb részleteket árult el a március 15-én zászlót bontó új erőről. Bár hivatalosan azt sem tudni, hogy pártról lenne szó, annyit elárult, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy elindulhassanak a június 9-i európai parlamenti választáson. Ezen viszont Magyarországon csak pártok indulhatnak. Magyar Péter hosszú távú politikai tervekről, lehetséges koalíciós partnerekről és arról is beszélt, hogy létezik-e olyan forgatókönyv, amikor úgy dönt: visszalép.

Mi történik pontosan három órakor, Magyar Péter ünnepi nagygyűlésén? Ezt a kérdést tette fel az RTL Híradó Varga Judit volt férjének, aki pár hete még nem is hitte volna, hogy be fog lépni a politikába. Magyar azt válaszolta: „Egy jó hangulatú rendezvényen sokezer emberrel fogunk emlékezni a márciusi ifjak bátorságára”. Hozzátette:

Továbbá zászlót bont egy új erő. Egy megvesztegethetetlen, megzsarolhatatlan politikai erő, amelynek célja Magyarország újjáépítése és egy modern, európai ország felépítése.

Arról, hogy ez az erő párt lesz-e azt mondta „erről a holnapi rendezvényen tudjuk tájékoztatni az ott megjelent kedves vendégeinket”. Szerinte nem lesz hirtelen jövő, halaszthatatlan dolga, tanúkihallgatása a hatóságokkal, amelynek következtében nem tudna részt venni a nagygyűlésen.

„Az ügyészségen is ünnepelnek holnap, másrészt nem hinném, hogy Táncsics Mihályt akarnának belőlem csinálni 176 évvel később” – mondta. Nem érzi kevésnek a Facebookon a tüntetésre visszajelzettek számát (2500 biztos ott lesz, 9000 érdeklődik) a posztjai alatti aktivitáshoz képest.

Azt mondta: vidékről és külföldről is jönnek majd a rendezvényre, rengetegen pedig csupán nem merték visszaigazolni az eseményt a Facebookon.

Magyar Péter arra a kérdésre is válaszolt, hogy lehet-e olyan forgatókönyv, amikor úgy dönt, hogy inkább visszalép. Azt is megválaszolta, elindulnak-e az EP-választáson, illetve milyen kihívásokra számít a Fidesz és a kormány részéről. De a lehetséges koalíciós partnerekről is beszélt, valamint arról is, hogy szerinte mi a nemzeti minimum. Ezek is mind kiderülnek a fenti videóból. 

Korábban arról írtunk, hogy Magyar Péter a felmérésekben sem teljesít rosszul: már a kétharmadot közelíti azok aránya, akik szerint „rossz irányba mennek a dolgok”, ráadásul ismét abszolút többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének (55 százalék). Magyarról a szavazók 68 százaléka hallott a Medián szerint, közülük pedig 13 százalék szavazna is rá.

#Belföld#magyar péter#interjú#párt#erő#politika#Március 15#magyarország

Címlapról ajánljuk