Belföld

Visszalépett Köves Slomó egyházának egyeteme, nem kérik az óbudai gimnáziumot

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 13:24

A Milton Friedman Egyetem vezetése szerint „ellenséges hangulatkeltés” zajlott.

A tiltakozás miatt mégsem veszi át a békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot és a Zipernowsky Károly Általános Iskolát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez tartozó Milton Friedman Egyetem – írja a 444.

A Veres Péter Gimnázium a HVG tavalyi összesítése szerint az ország negyedik legjobb gimnáziuma. Az intézmény igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők megismerhették volna az egyetem elképzeléseit. Ám a Milton Friedman vezetősége szerint „nem ismert személyek” petíciót indítottak, amely „valótlanságokkal és félelemkeltéssel operált”, és tüntetést is terveztek a helyszínre, erre hivatkozva az egyetem visszavonta a találkozón való részvételt és az átvételre vonatkozó kezdeményezését is.

Az aHang felületén néhány nap alatt több ezren írták alá a „Védjük meg a Veres Péter Gimnáziumot!” címmel indított petíciót. A Milton Friedman szerint a tüntetések, a petíciók és „az ellenséges hangulatkeltés nem hagytak teret a higgadt szakmai párbeszédnek”.

Mint arról a Híradóban beszámoltunk, február végéig 60 fenntartóváltási kérelem érkezett a Belügyminisztériumhoz, Orbán Viktor egykori középiskolája is alapítványi fenntartásúvá válhat.


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#emih#köves slomó#veres péter gimnázium#milton friedman egyetem#közoktatás#fenntartóváltás

Címlapról ajánljuk