Belföld

Magyar Péter kormányváltás után azonnal leváltaná Varga Judit mostani párját

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 17:10

Magyar Péter azt mondta, nem szeretne Simicska Lajossal beszélni, mert az oligarchák rendszerét nem lehet oligarchákkal megdönteni. Egy esetleges kormányváltás esetén azonnal leváltaná az Állami Számvevőszék vezetőjét is, azaz Varga Judit jelenlegi párját.

„Jelenleg egy one man show, ami megint egy kicsit szokatlan, és én pontosan tudom, hogy csapat nélkül, vagy egyébként egy szakértők, meg egyébként kompetens szövetségesek nélkül ezt nem lehet sokáig csinálni. Amit én csinálok – bármilyen hülyén is hangzik – az meghackelése a rendszernek” – mondta Magyar Péter, a Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatója, Varga Judit exférje a 444.hu-nak

Az interjúban egyebek mellett:

  • rengeteg utalást tett jövőbeli pártjára, de nem árulta el a nevét. Erre március 15-ig várni kell. 
  • „Azt látom, és én úgy érzem, hogy ha el tudna indulni ez a politikai erő az EP-választásokon, az sok szempontból hasznos lenne, hiszen akkor nem lehetne azt kommunikálni, hogy ez egy 15. egyszázalékos párt.”
  • Azt mondja, kormányzati felmérések azt mutatják, Magyar Péter meg nem alakult pártja 11 százalékot kapna, ha most vasárnap lenne a választás. (A Medián 13 százalékot mért azok körében, akik már hallottak róla.)
  • Magyar azt állítja, eddig nem sokat költött politikai tevékenységre. Eközben számos megkeresés érkezett hozzá magánemberektől, vállalkozóktól, akik hajlandóak lennének finanszírozni.
  • Simicska Lajos – Magyar állítása szerint – érdeklődött másoknál iránta és a Fidesz egykori pénztárnokának azt mondták, Magyar lehet „a forradalom zászlaja”. Ennek ellenére ő nem akar közösködni Simicskával: „Én nem szeretnék Simicska Lajossal beszélni, azt gondolom, hogy az oligarchák rendszerét nem lehet oligarchákkal megdönteni, nem lehet megváltoztatni.”
  • Egy kormányváltás esetén leváltaná volt feleségének új párját: „A mi programunknak az az első pontja lesz, hogy az Országgyűlés első napján, vagy a kormány működésének első napján az összes kétharmaddal bebetonozott funkcióban lévő tisztviselőt, köztársasági elnököstől, legfőbb ügyészestől, KEHI elnököstől, Állami Számvevőszékestől, Alkotmánybíróságostól leváltjuk, és onnantól közösen a pártok, mint régen, a régi szép időkben, megállapodnak az új jelöltekkel.”

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#magyar péter#interjú#varga judit#simicska lajos#fidesz#ellenzék#állami számvevőszék

Címlapról ajánljuk