Belföld

A MÁV „igyekszik minden segítséget megadni” a Rákosrendezőről kiköltöztetett lakóknak

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 18:55

A vasúttársaság szerint egy részük már elfogadta a felajánlott csereingatlant.

Kedden számoltunk be a Híradóban arról, hogy 30 napot kapott a kiköltözésre több család, akiknek otthonuk a rákosrendezői „Mini-Dubaj” projekt területén található, miután a MÁV felmondta a bérleti szerződésüket. Több érintett – vannak köztük, akik három évtizede a MÁV szolgálati lakásaiban élnek – azt mondta, hogy fogalmuk sincs, hova költözhetnének ilyen rövid idő alatt.

Szerdán közleményt adott ki a MÁV, amiben azt írják, hogy a rákosrendezői terület előkészítése az érintett bérlők által ismert és elfogadott, írásos szerződésbe foglalt feltételek szerint zajlik. „A vasúttársaság a jogszerű folyamat mellett is igyekszik minden segítséget megadni ahhoz, hogy korábbi, törvényes bérlői alternatív bérleti, lakhatási lehetőséghez jussanak” – írták.

A MÁV szerint a lakók egy része már elfogadta a felajánlott csereingatlant, több mint egy tucatnyian pedig jelenleg is részt vesznek abban az egyeztetési folyamatban, melynek keretében a társaság számukra is érdemi segítséget igyekszik nyújtani. Már február közepén elindították a mintegy 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését, valamint felszólították a jogcím nélkül használókat a terület elhagyására.


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#máv#rákosrendező#kilakoltatás

Címlapról ajánljuk