Belföld

Lépett az Airbnb, szigorít a szabályokon

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 15:48

Az Airbnb az egész világon betiltja a beltéri biztonsági kamerák használatát. Korábban többen is arról számoltak be, hogy kamera lesi őket a szállásukban

Világszerte betiltja a beltéri biztonsági kamerák használatát az Airbnb – közölte a szállásportált üzemeltető cég hétfőn. A 24.hu cikke szerint a szállásadók április 30-ig kaptak időt arra, hogy leszereljék minden beltéri helyiségből a kamerákat.

Mint írják, mostanáig úgy lehetett kamerákat felszerelni a szállásadóiknak, ha azt a hirdetésben online jelezték, és érkezés előtt a vendégeket külön is tájékoztatni kellett róla. Az Airbnb közleménye szerint a döntés meghozatala előtt konzultáltak a vendégekkel, a szállásadókkal és biztonságtechnikai szakértőkkel is.

A kültéri kamerákra és a videós kapucsengőkre azonban a tiltás nem terjed ki, azok maradhatnak, ha feltüntetik meglétüket a hirdetésben. A lap szerint a döntés nem előzmény nélküli. A biztonsági kamerák megléte nem minden bérlőnek tetszett, több olyan eset is volt korábban, amikor egyesek azt érezték, a tudtuk nélkül megfigyelik őket. Két ilyen ügyről mi is beszámoltunk:

Nyitókép (illusztráció): Mario Tama / Getty Images

 

#Belföld#AIRBNB#szállás#biztonsági kamera#megfigyelés#szigorítás#szabályzat

Címlapról ajánljuk