Belföld

Orbán Balázs szerint mindenkinek az lenne a legjobb, ha Donald Trump visszatérne és békét teremtene

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 12:14

A politikai igazgató szerint egyet nem értés van a Biden-adminisztráció és a magyar emberek között.

Orbán Balázs  a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában fejtette ki gondolatait Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról, írja az MTI.

Mint arról beszámoltunk, a volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt floridai birtokán fogadta a magyar miniszterelnököt. Míg Trump főnöknek nevezte és dicséretekkel halmozta el Orbánt, az MSNBC amerikai csatorna „diktátor-játszódélutánként” jellemezte a találkozót.

Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója kifejtette hogy „a világnak, Európának és benne Magyarországnak is az lenne a legjobb, ha Donald Trump visszatérne és békét teremtene”.

A politikai igazgató a hivatalban lévő amerikai elnökről is elmondta a véleményét, szerinte a Biden-adminisztráció részéről „ideológiai ellenségeskedést” tapasztalnak annak ellenére, hogy Magyarország jó NATO-szövetséges, azon kevés ország egyike, amely tavaly és idén is bőven két százalék fölött költ védelempolitikára, és részt vesz számos együttműködésben.

„Ki kell mondani világosan: egyet nem értés van a jelenlegi liberális adminisztráció meg a magyar kormány és a magyar emberek véleménye között” - mondta. Hozzátette: úgy tűnik, a Republikánus Pártban „többen is modellként és fontos európai szövetségesként tekintenek Magyarországra”.

Nyitókép:  Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalása Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#orbán balázs#orbán viktor#donald trump#joe biden#usa

Címlapról ajánljuk