Belföld

A kirúgott oktató szerint a Rahimkulov-fiú anyja kétszer is bement a Corvinusra

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 9:27

Egyszer bement a terembe, ahol tanított a tanár, egyszer pedig a lépcsőházban állította meg Ádám Zoltánt. 

Ádám Zoltán, a Corvinus Egyetemről elbocsátott oktató azt állítja, hogy kétszer is megkereste annak a diáknak az anyja, aki szerinte szabálytalanul mehetett át az egyik vizsgán – derült ki a Jelennek adott interjúból.

Az egyetemi docenst azután bocsátották el a munkahelyéről, hogy vizsgálatot kezdeményezett, a tanuló ugyanis nem teljesítette a feltételeket, mégis vizsgázhatott. Első fokon neki adtak igazat, másodfokon viszont nem, és végül el is bocsátották őt. 

A Jelen korábban megírta, hogy az érintett diák Timur Megdetovics Rahimkulov milliárdos üzletember fia volt, és ezt a kirúgott tanár most meg is erősítette a lapnak.

„Két alkalommal találkoztam a hölggyel az egyetemen, és egyik alkalommal sem én kezdeményeztem vele a beszélgetést. Egyszer bejött a terembe, ahol tanítottam, egyszer pedig a lépcsőházban állított meg. Később egy emailt írtam neki Habis Helga dékán kifejezett kérésére, amiben ugyanazt mondtam, mint a személyes találkozásainkkor, vagyis, ha akarnék sem tudnék kivételt tenni a gyermekével”. Ezután avatkozott az ügybe Timur Rahimkulov, aki levelet írt a rektornak.

Ádám Zoltán korábban nem akarta megnevezni a diákot, most erről azt mondta: „nem szeretnék olyan országban élni, és nem akarok olyan közéletben részt venni, amelyben a félelem határozza meg az emberek, a társadalmi cselekvők döntéseit. Továbbra sem a hallgató vezetéknevét tartom az ügy kulcsmozzanatának, de úgy gondolom, hogy ez is része a történetnek, ami ma már nemcsak egy egyetemi ügy, hanem a magyar közállapotok egyik lakmuszpapírja”.


Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Belföld#ádám zoltán#corvinus#oktató#rahimkulov család

Címlapról ajánljuk