Belföld

Rákay Philip elnézést kért Navracsics Tibortól, és utasítást adott, hogy állítsák le az „alpári támadásokat” a miniszter ellen

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 18:17

Rákay Philip tulajdonában áll az a Promenád24, amelynek felületén az elmúlt napokban Navracsics Tibort gyalázták. Az egykori műsorvezető eladja médiumokat, és kilép a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságából. 

„Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!” – írta a 24.hu-nak Rákay Philip, a hódmezővásárhelyi Promenád 24 nevű portál többségi tulajdonosa, miután arról kérdezték: volt-e tudomása azokról a cikkekről, amelyekkel a lap az utóbbi napokban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert is gyalázta.

A Navracsics elleni támadások amiatt indultak, hogy a miniszter az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki pártok 2022-es miniszterelnök-jelöltjével. (Az egyikben például az állt: „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.”)

Rákay Philip azt írta: „Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját”. Hozzátette: „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket.

Azt is megjegyezte, hogy az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni a vásárhelyi portál és a rádió működésével, ezért úgy döntött, értékesíti a tulajdonrészét. „Hónapok óta tárgyalok egy befektetővel, és ez a tranzakció hamarosan célegyenesbe is ér” – fogalmazott.

Egyben bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még a mai napon közli az érintettekkel. A zrt. annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Navracsics Tibor nem akart a 24.hu-nak nyilatkozni az ügyben, de korábban azt mondta, kiváló a kapcsolata Lázár Jánossal. Fiala János Youtube-csatornáján pedig úgy fogalmazott: beszélt az ügyben minisztertársával, aki „vagy nagyon pontosan megtanulta a cikkek tartalmát, vagy ráhatással bírt a tartalomra”.

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#navracsics tibor#rákay philip#lázár jános#hódmezővásárhely

Címlapról ajánljuk