Belföld

Magyar Péter szerint „a Karmelita boszorkonyhájában” főzték ki, hogy Orbán Viktor ismét Budapesten szerepeljen március 15-én

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 16:58

Tavaly távol maradt a miniszterelnök a fővárostól a nemzeti ünnepen. Magyar Péter örül, hogy most színre lép Budapesten.

A Népszava úgy értesült, hogy idén március 15-én Budapesten, a Nemzeti Múzeum előtt tartja meg ünnepi beszédét Orbán Viktor. A lap emlékeztetett, hogy a miniszterelnök egy év kihagyás után tart beszédet a fővárosban a nemzeti ünnepen: tavaly Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál tartott beszédet, 2022-ben pedig a fideszes Békemenet felvonulói előtt szólalt fel. (A békemenetet idén március 15-re is meghirdették, hogy meg is tartják-e, az kérdéses, ebben a kérdésben írtunk a szervező CÖF-nek.)

Magyar Péter, aki állami cégek vezetőségi tagjából néhány hét leforgása alatt kormánykritikus aktivistává vált, miután volt felesége, Varga Judit a kegyelmi botrány nyomán távozni kényszerült a közéletből, Facebook-oldalán jó hírnek nevezte, hogy Orbán Viktor a Nemzeti Múzeumnál tart beszédet március 15-én.

Egyrészt helyes, hogy a miniszterelnök nem bújik el a honfitársai elől a nemzeti ünnepen. Másrészt ezzel a korábban nem tervezett fellépéssel egyértelművé vált, hogy érzékelik a Karmelita boszorkánykonyhájában is, hogy az utóbbi hetekben egy olyan folyamat indult el Magyarországon, amire lépniük kell. Harmadrészt így nyilvánvaló lesz a különbség a között, hogy merre menne a miniszterelnök, és hogy mit kíván a magyar nemzet

– írta Magyar, majd a Nemzeti dalból idézett, miszerint a magyar név megint szép lesz. Ő maga egyébként ugyancsak március 15-re hirdette meg egy „harmadik erő” zászlóbontását.


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#orbán viktor#Március 15#magyar péter#ünnepi beszéd

Címlapról ajánljuk