Belföld

Március 15-én bont zászlót Magyar Péter, megvan a helyszín

Vorák AnitaVorák Anita

2024. március 3. 17:58

Magyar Péter egy harmadik erő megalakulását fogja bejelenteni március 15-én Budapesten. Az azonban még nem derült ki, hogy pártot alapít-e.

Harmadik erő megalakulásáról tesz ünnepi bejelentést március 15-én, erről beszélt az RTL Híradónak Magyar Péter. A kezdeményezés fő célja „a jelenlegi hatalom érdekében kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikusok által fenntartott kétosztatú politikai rendszer lebontása, a mindenkori hatalom ellenőrzése és korlátozása lesz” – mondta. Azt, hogy ez egy párt, vagy más formáció lesz, március 15-én fogja bővebben elmondani.

Magyar Péter három hete még azt mondta a Partizánnak, hogy viccnek is rossz, hogy politikai szerepvállalásba kezdjen. Szerinte annyi változott, hogy az emberek többsége csalódott az országot téves irányba vivő elitben, és minél több ember szeretne egy olyan felesleges ideológiáktól mentes erőhöz csatlakozni, amelynek célja nem egy hatalmi gépezet propagandával történő fenntartása és a háttérben a nemzeti vagyon magánkézbe játszása, hanem a valódi problémák megoldása. Szerinte ilyen az egészségügy és az oktatás összeomlásának a megállítása.

„Azokat az elméleteket, ami szerint én az én színre lépésem a Rogán-műveknek köszönhető és a célom az ellenzéki szavazók megosztása, azért terjesztik, mert a kormány és az ellenzék belső mérései is megerősítik, hogy több millió olyan ember van, akik beállnának egy friss, nem megvásárolható és zsarolható politikai erő mögé” – fejtegette. Úgy véli, hogy ez nem érdeke sem a Fidesznek, sem az ellenzéknek.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter korábbi férje néhány hét alatt a magyar közélet egyik legfontosabb szereplője lett, miután nyilvánosan beszélt a NER és az Orbán-kormány működéséről. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter esetében pedig egyenesen kijelentette, hogy mennie kell. Egy interjúban azt mondta: nagyon sok olyan vacsorán volt, ahol ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, és néha Orbán Viktor is. Szerinte a miniszterelnök kisebbik vejének, de a feleségének is komoly szerepe van: látott már olyat, hogy Lévai Anikó minisztereket is számon ként.

Azt, hogy politikai elemzők, illetve pártok hogyan reagáltak Magyar Péter bejelentésére, a Híradó fenti riportjában nézheti meg.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#Március 15#zászlóbontás#harmadik erő#fidesz#ellenzék#Híradó

Címlapról ajánljuk